2024. május 4. - Mónika, Flórián

Macedón horroríró élőben is gyilkolt

Éveken át idős nőket gyilkolt hidegvérrel egy macedón újságíró, s a bűncselekményekről szóló tudósításaiért még tisztességes szerzői honoráriumot is felvett. S ez nem egy rémhír vagy abszurd kacsahír, hanem sajnálatos-elképesztő tény, ami megrengette a sz
2008. június 22. vasárnap 16:22 - Hírextra
Vlado Tanevski, az Utrinski Vesnik című szkopjei napilapnak a nyugat-macedóniai Kicevóban működő tudósítója bizonyítottan megölt két, a hatvanas éveiben járó nőt, miután megerőszakolta és kegyetlenül bántalmazta őket. A rendőrség további két, hasonló korú nő megölésével gyanúsítja.

A fővárosi szerkesztőségében "jó tollúként" számon tartott vidéki tudósító rendszeresen írt a gyilkosságokról, a megerőszakolt, összevert, műanyagkábellel megfojtott és nejlonzsákba tett áldozatok családtagjaival folytatott beszélgetésekről. Mindig jól értesült volt, kollégáinak nagyon tetszettek részletdús, bennfentességről tanúskodó beszámolói.

Végül épp ezek terelték rá a gyanút. Tanevski ugyanis olyan dolgokról is beszámolt tudósításaiban, amelyekről a nyomozók se tudtak, csak az ismerhette őket, aki tevékeny résztvevője volt a bűncselekményeknek.

A gyilkos ráadásul feledékenynek is bizonyult: miután 2004-ben két - bűnösségét a per folyamán végig tagadó - embert elítéltek két idős asszony meggyilkolásáért, újabb gyilkosságai után az ő bűnösségükre utaló megjegyzéseket tett tudósításaiban, figyelmen kívül hagyva azt a tényt, hogy börtönben őrzött raboknak ritkán van alkalmuk kínzással és gyilkossággal befejezett nemi erőszak elkövetésére.

A sajtónak nyilatkozó nyomozók, ha homályosan fogalmazva is, de sejtették, hogy pszichikailag legalábbis labilisnak mondható személlyel van dolguk. Vlado Tanevskinek nagyon rossz a viszonya idős, takarítónőként dolgozó anyjával, s bizonyított és feltételezett, az anyjával azonos korú áldozatai is mind az általa - munkája miatt - sűrűn látogatott közintézmények takarítónői voltak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását