2024. május 4. - Mónika, Flórián

Fővárosi parkolóbotrány

A Magyar Demokrata Fórum Budapesti Szervezete felháborítónak tartja, hogy a Centrum Parkoló Kft. nem elégszik meg azzal, hogy az önkormányzatoknak nyilvánvalóan előnytelen szerződés révén milliókat vesz ki közvetlenül és közvetve a fővárosi kerületek és a
2008. június 22. vasárnap 15:02 - Hírextra
Az MDF Budapesti Szervezete többször kezdeményezte a Centrum Parkoló Kft. működésének felülvizsgálatát, a velük kötött szerződések felmondását mivel azok előnytelenek az önkormányzatokra nézve, és aránytalanul drágák az autósoknak. A Centrum Parkoló Kft. működése eddig is törvényességi aggályokat vetett fel, hiszen egy tavalyi ombudsmani jelentés számos ponton jogsértőnek találta a parkolási társaság gyakorlatát mivel:

- Csak az úgynevezett „mikuláscsomaggal” értesítik a gépkocsivezetőket az esetleges pótdíjfizetési kötelezettségükről.
- A parkoló-társaság nem rendelkezik olyan igazolásokkal, amelyek bizonyítják, hogy az általuk használt órák, digitális fényképezőgépek, számítógépek pontosak.
- az autósok megkapják a parkolási díjért járó szolgáltatásokat, azaz a parkolóhely kialakításán túl a parkolóhelyek tisztántartását, a parkolóórák megfelelő működését.

A Centrum Parkoló Kft. azonban, nemhogy e jogsértő helyzeten nem változatott, de újabb törvényellenes tevékenységgel akar pénzhez jutni. A napokban a Társaság parkolóóráin hirdetések jelentek meg, anélkül, hogy erre a megfelelő szervtől bármilyen engedélyt kértek volna. Ráadásul a Terézvárosban érvényben lévő rendelet kifejezetten tiltja ezt a tevékenységet.

Az MDF Budapesti szervezete felszólítja a Centrum Parkoló Kft.-t, hogy szüntesse be a sorozatos jogsértések minden formáját. Emellett az MDF fenntartja korábbi javaslatát az érintett önkormányzatok felé, hogy szeptember elsejei hatállyal az összes kerületben kezdeményezzék a Centrum Parkoló kft.-val kötött szerződések felbontását. A hátralévő idő alatt pedig teremtsék meg a lehetőségét egy olyan áthidaló megoldásnak, amely a közvetítő cég erkölcstelen és aránytalan profitját kiiktatva alacsonyabb parkolási díjakat, nagyobb önkormányzati bevételt eredményez, továbbá megakadályozz a monopolhelyzetben lévő cég folyamatos jogsértéseit.

Almássy Kornél,
országgyűlési képviselő,
az MDF budapesti elnöke


Kiadó: Magyar Demokrata Fórum
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását