2024. április 25. - Márk

Az MSZP visszautasítja a vádakat

Folyamatos a kormányzati pazarlás, erre példa az is, hogy a kormány az átlagosnál négyszer többért festetett át egy biztonsági autót - mondta Ágh Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten. Az MSZP azonban cáfolja a vádakat.
2008. június 22. vasárnap 18:51 - Hírextra
Daróczi Dávid kormányszóvivő az MTI-vel vasárnap azt közölte: a közjogi méltóságok védelme rendőrszakmai kérdés, amibe maguk az érintettek sem szólhatnak bele.

A biztonsági autók beszerzését az ellenzéki pártok is jóváhagyták az Országgyűlés rendvédelmi bizottságában. Az ott kapott felhatalmazás alapján szereztek be biztonsági autókat a köztársasági elnök, a miniszterelnök, az Országgyűlés elnöke, a Legfelsőbb Bíróság elnöke, az Alkotmánybíróság elnöke és a Magyarországra látogató külföldi védett vezetők biztonságáért felelős rendőri egységek számára - tette hozzá.

A rendőrségtől kapott tájékoztatás szerint több tízmillió forintot takarítottak meg azzal, hogy új helyett használt biztonsági autókat vásároltak. Mivel megfelelő színű használt autó nem volt, ezért a rendőrségnek a között kellett választania, hogy új autókat vásárol sokkal drágábban, vagy használtakat, és azokat átfestetik - közölte a kormányszóvivő.

Mivel takarékosságra törekedtek, az utóbbi megoldást választották. A szín egyébként biztonsági okok miatt fontos: a rendőrségi konvojban ugyanolyan színű kocsik közlekednek annak érdekében, hogy ne lehessen első ránézésre megállapítani, hogy a védett állami vezetőt éppen milyen biztonsági fokozatú járművel szállítják - tájékoztatott Daróczi Dávid.

Gálik Viktória, a köztársasági őrezred szóvivője az MTI-nek elmondta: kizárólag az autó forgalmazójának márkaszervizébe vihették átfesteni a kocsit, ha ugyanis máshová viszik, akkor elveszítették volna a gyári garanciát. A köztársasági őrezrednek ebben nincs mérlegelési lehetősége. Bármilyen meghibásodásnál vagy műszaki problémánál ugyanígy a márkaszerviz javíthatja meg az autót - tette hozzá.

Arra a kérdésre, miért került az átfestés négy és félmillió forintba, azt mondta: erre nem tud válaszolni, ennyi volt a számla végösszege, amit nem vitattak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását