2024. április 26. - Ervin

Kilencvenmilliós csalás

Egy 46 éves békéscsabai férfi az értelmi szerzője annak a nagy értékre elkövetett csalásnak, amiben a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya folytatott nyomozást - értesült a HavariaPress.
2008. június 21. szombat 21:17 - Hírextra

A 46 éves csabai férfi 2007 januárja és júniusa között keresett meg olyan békéscsabai és környező településeken élő embereket, akik rossz anyagi körülmények között éltek. Számukra 40-50 ezer forintot ajánlott fel, hogy a nevükre, hitelre gépkocsit vásároljanak, majd velük különböző autószalonokba mentek el, ahol az általa hozott hamis munkáltatói igazolást bemutatva, alsó-közép kategóriás, nulla százalékos önréssel elvihető új kocsit vásároltak.

A járművek megvásárlásakor, a férfi azt ígérte, hogy a kocsik átvételét követően a hitel részleteit rendszeresen fizeti majd. Ezt azonban nem tette meg és az új járműveket kivitte Szerbiába. Az ügy felderítésekor kiderült 11 személy segítségével 32 darab, átlagosan hárommillió forint értékű autók kerültek megvásárlásra két békéscsabai és egy budapesti szalonban.

Az esetek között volt olyan, amikor nem sikerült autót vásárolni, mert a bank nem nyújtott hitelt részükre, így meghiúsult a vásárlás. Akadt azonban olyan eset is, amikor egy személy több gépkocsit is vásárolt. Az ügyben összesen 24 személy került gyanúsítottként kihallgatásra. A bűncselekménnyel összesen nyolc bank részére okozott kár meghaladja a kilencvenmillió forintot.

Az eset kapcsán érintett gyanúsítottakkal szemben vádemelési javaslattal éltek csalás és magánokirat-hamisítás miatt az ügyészség felé.

Forrás: Havariapress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását