2024. május 3. - Tímea, Irma

Szávay hétfőn kezd Wimledonban

A 15. helyen kiemelt Szávay Ágnes az olasz Tathiana Garbin ellen kezd a hétfőn rajtoló wimbledoni teniszbajnokságon.
2008. június 20. péntek 13:44 - Hírextra
A két játékos eddig kétszer találkozott, és a Vasas 19 éves teniszezője 1-1-re áll a világranglista 79. helyezettje ellen. Még 2005-ben, a modenai salakon a 30 esztendős Garbin győzött 6:3, 6:0-ra, idén a párizsi fedettpályás viadalon pedig a magyar diadalmaskodott 6:3, 4:6, 6:2-re.

Szávay idén versenyez másodszor a londoni gyepen, tavaly egy kört ment. A már tizedik Wimbledonjára készülő Garbin 2006-ban és 2007-ben szerepelt a legjobban, akkor a második fordulóig jutott.

Párosban Szávay az orosz Dinara Szafinával az oldalán - tizedik kiemeltként - a sorsolás szeszélye folytán ugyancsak Garbinnal találkozik, aki az ukrán Marija Koricevával alkot duót.

A férfiaknál a sorozatban hatodik sikerére készülő Roger Federer a harmadik kiemelt szerb Novak Djokoviccsal találkozhat az egyes elődöntőjében. A világelső svájci a szlovák Dominik Hrbatyval kezd. A második helyen kiemelt, az utóbbi két wimbledoni döntőt elbukó spanyol Rafael Nadal először a selejtezőből felkerült német Andreas Beckkel csatázik.

A női címvédő, az amerikai Venus Williams a hazai közönség előtt szereplő szabadkártyás Naomi Cavadayjel mérkőzik a nyitófordulóban. A világranglista-vezetőként első kiemelt szerb Ana Ivanovic a paraguayi Rossana de los Rios ellen kezd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását