2024. április 24. - György

Picasso újabb rekordja

Ausztráliában rekordnak számító áron, több mint hatmillió amerikai dollárért kelt el Pablo Picasso egy absztrakt portréja szerdán egy sydney-i árverésen.
2008. június 20. péntek 07:22 - Hírextra
A Sylvette című portrét, amelyet a spanyol művész 1954-ben festett Dél-Franciaországban, egy telefonos licitáló vette meg 6,9 millió ausztrál dollárért (6,1 millió amerikai dollár) a Deutscher-Menzies művészeti aukciós ház árverésén.
A képhez az akkor 17 éves fiatal lány, Sylvette David ült modellt Picassónak. A fiatal Sylvette-ről a spanyol mester több mint 40 portrét készített.
Az ausztrál műkincspiacon eddig egy Brett Whiteley-festmény tartotta az eladási ár rekordját: az ausztrál művész egyik képe 3,48 millió ausztrál dollárért talált gazdára tavaly.

A Picasso-portré sikere is azt bizonyítja, hogy a művészeti piacon Sydney a déli félteke New Yorkja, és az ausztrál galériák is jól teljesítenek a nemzetközi eladások terén - mondta a Deutscher-Menzies galéria szóvivője.
Az elmúlt évben jelentősen fellendült a műkincsek forgalma Ausztráliában, ahol egyre több, a bányászatból meggazdagodott műgyűjtő bukkan fel az árveréseken.
Forrás: Kultúrpart
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását