2024. április 29. - Péter

A tudományos élet súlyos megsértése Magyar Bálint kinevezése

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézetet nem bukott miniszterek kádertemetőjének, illetve nem a kisebbségi kormány szavazatvásárlási terepének kell használni!
2008. június 20. péntek 12:48 - Hírextra
A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség üdvözli, hogy Magyarországra kerül az Európai Innovációs és Technológiai Intézet. Meggyőződésünk, hogy a leendő intézet tevékenysége elősegíti a tudomány fejlődését, és hozzájárul hazánk jó hírnevének növeléséhez. Ugyanakkor döbbenettel értesültünk arról, hogy Molnár Károly tárca nélküli miniszter Magyar Bálintot kívánja delegálni az intézet Igazgatósági Tanácsába. Az Európai Innovációs és Technológiai Intézetet nem bukott miniszterek kádertemetőjének, illetve nem a kisebbségi kormány szavazatvásárlási terepének kell használni! Meggyőződésünk, hogy egy ilyen posztra a tudományban jártas és nemzetközi hírnévnek örvendő szakembert kell kinevezni. Magyar Bálint jelölése a magyar tudományos élet súlyos megsértése.
Németh Zsolt,
a Fidesz Külügyi Kabinetjének vezetője
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Orsi
2008. június 21. 10:24
A konklúzóval egyetértek: MB jelölése botrány. Mitől független ő? De a pontosság kedvéért: a jelölés nem a kormány, és nem valamely párt joga: erre lehetőségük sem volt. (Ahogy a megakadályozására sincs.) A helyzetet Boda Miklós bukott NKTH-elnök, Molnár Károly rektori (és miniszteri?) tanácsadójának bekerülése idézte elő a 4 tagú nemzetközi jelölőbizottságba, amely szabadon jelölhetett európai és európán kívüli szakembereket. Ebben a szűk létszámú jelölőbizottságban sikerült Bodának (nyilvánvalóan a svéd taggal kötött háttéralku és a többi tag manipulálása révén) elérnie - az adott körben mindenki más számára eleve ismeretlen - Magyar Bálint bekerülését a 18 Board-tag jelölt közé. Ezzel fizetett Boda MB-nak, aki asszisztált beosztottja jó két és fél éven át tartó katasztrofális országlásához és korrupciós ügyeihez a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal élén és fedezte őt. A svéd-magyar összejátszást alátámasztja az a tény is, hogy miközben a tagországok kb. felének egyáltalán nincs állampolgára a 18 tagjelölt között, svéd jelölt kettő is van. Ehhez pedig a jelölőbizottság több tagjának hathatós közreműködésére volt szükség. Persze nem meglepő mindez, ha tudjuk, hogy Boda mellett egy svéd tagja is volt a jelölőbizottságnak, miközben Boda svéd háttértámogatása (Svédországban élt és az Ericsson cégnél dolgozott hosszú évekig) közismert. Valószínűleg ez utóbbi kapcsolat révén került be ő maga a jelölőbizottságba, amelyet az Európai Bizottság állított össze nemzetközi ajánlások alapján. Ehhez a magyar korménynak nem sok köze lehetett, nagyobb lobbierő kellett hozzá. Ezzel együtt: Magyar Bálint sem lehetne tagjelölt, ha a jelölőbizottságnak csak egy tagja támogatta volna. Egy négytagú tesület két tagjának egybehangzó akarata viszont könnyen eredményre vezet, hiszen a többi tag is szeretné, ha a maga jelöltje is bekerülne... A kéz kezet mos elve "EU szinten" is működik!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását