2024. április 26. - Ervin

Világsztárok a Volt-on

Számos világsztárt és a hazai zenei élet jeles képviselőit, valamint a műfajok széles skáláját sorakoztatja fel a 16. Volt Fesztivál; a július 2. és 5. között zajló soproni rendezvényen 250 zenekar és előadó lép fel, a színházi előadások pedig az idei Ren
2008. június 19. csütörtök 18:40 - Hírextra
Közlése szerint a több mint 350 millió forintos költségvetésből megvalósuló program kiemelkedő eseménye lesz a spanyol-baszk származású Manu Chao és csapatának fellépése július 4-én. Egy nappal korábban lép a nagyszínpadra minden idők egyik legsikeresebb latin hip-hop csapata, a kaliforniai Cypress Hill.

Hallhatják a zenerajongók a francia Nouvelle Vague együttest, amely új programmal mutatkozik be, és visszatér a Voltra a német Frank Popp és zenekara. Bemutatkozik a soproni közönségnek napjaink tánczenéjének egyik legdivatosabb személyisége, a kanadai Tiga, de koncertet ad a kaliforniai punk egyik legsikeresebb zenekara, az Offspring is, amely június végén megjelenő lemezanyagából ad ízelítőt Sopronban július 5-én.

Lobenwein Norbert a sajtótájékoztatón bejelentette: sérülése miatt le kellett mondania júliusi koncertjeit, így soproni fellépését is Goran Bregovic-nak.

A fesztivál hazai produkcióira kíváncsi látogatók közel 200 DJ és zenekar közül válogathatnak. A fellépők között két kuriózumot is találni: az egyik az URH együttes, amely 1980-ban alakult, s mindössze fél évig létezett, a másik pedig a 80-as évek második felének alternatív zenei életét megidéző F. O. System zenekar.

A főszervező kitért a színházi programokra is. Mint elmondta, a TÁP Színház négynapos programot állított össze különböző produkciós társulatok, népszerű művészek közreműködésével. Az ingyenes előadásokat a soproni belvárosban található Petőfi Színházban és a Liszt Ferenc Kongresszusi és Kulturális Központban tartják.

Ugyancsak a Liszt Ferenc kulturális központ ad otthont efZámbó István és feLugossy László kiállításának.

A Volt Fesztivál sokak kérésére már július 1-jén este hat órakor megnyitja kapuit a Lővér Kempingben a vendégek előtt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását