2024. április 29. - Péter

Térségi egészségügyi szakellátás Gávavencsellőn

A nyíregyházi Jósa András Oktató Kórház és a gávavencsellői önkormányzat összefogásával tovább bővítik a rétközi település és környéke orvosi szakellátását, s újabb rendelőt nyitnak - ezt az együttműködő felek jelentették be csütörtökön sajtótájékoztatón,
2008. június 19. csütörtök 14:06 - Hírextra
Karakó László (Fidesz), Gávavencsellő polgármestere elmondta: a település tüdőgondozó épületében először belgyógyászati és gyermekgyógyászati szakrendelőt nyitottak, hogy a térség mintegy 24 ezer lakosa otthonához közel juthasson szakellátáshoz.

Júliusban ultrahang-szakrendelést létesítenek, ahol háziorvosi és belgyógyász szakorvosi beutaló alapján, előjegyzéses rendszerben fogadják a betegeket. Az új szakrendelőben hasi, kismedencei, pajzsmirigy, nyaki, ízületi, felső-alsó végtagi, vénás ultrahangos vizsgálatokat végeznek. Gávavencsellő mellett a környék 12 településének beutaltjait látják el, akiknek nem kell beutazniuk ezentúl a lakóhelyüktől 30-40 kilométerre lévő nyíregyházi kórházi rendelőbe.

Karakó László hozzátette, hogy a gávavencsellői önkormányzat a szakrendelő technikai felszereltségét biztosítja, több százezer forintért vásárol számítógépet, kommunikációs eszközöket és más berendezési tárgyakat.

A helyhatósági vezető arról is szólt, hogy az együttműködő felek tervezik az úgynevezett telemedicina lehetőségeinek megteremtését is Gávavencsellőn. Telekommunikációs rendszert alakítanak ki az idén ahhoz, hogy a háziorvosi és a szakrendelők, illetve a nyíregyházi kórház közötti azonnali konzultációt létrehozzák, lehetővé tegyék a gyors, pontos diagnózis felállítását, s a hatékony terápia megválasztását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását