2024. április 27. - Zita

Szigorú csend-ellenőrzés

Szigorúan ellenőrzi az V. kerületi önkormányzat, hogy betartja-e az este nyolc órától életbe lépő csendrendeletet az Erzsébet téri gödörben működő szórakozóhely - közölte Rogán Antal (Fidesz), a főváros V. kerületének polgármestere csütörtöki sajtótájékoz
2008. június 19. csütörtök 11:39 - Hírextra
A polgármester rámutatott: nagyon szigorúan vizsgálják majd, hogy a gödörben lévő, egyébként működési engedéllyel nem, csak ideiglenes kitelepedési engedéllyel rendelkező szórakozóhely betartja-e a csendrendeletet.

"Ha azt tapasztaljuk, hogy a szórakozóhelyről kiszűrődő zaj zavarja a környéken élőket, akkor a kerület jegyzőjénél kezdeményezni fogom a szeszesital-forgalmazás betiltását" - hangsúlyozta Rogán Antal.
A polgármester rámutatott: az Erzsébet tér a Fővárosi Önkormányzat tulajdona, de vannak részei, amelyek a Miniszterelnöki Hivatalhoz, mások pedig az Oktatási és Kulturális Minisztériumhoz tartoznak.

A tér "rendbetételének" első fázisában kettő mobil mellékhelyiséget helyezett el a parkban az V. kerületi önkormányzat, rendszeresen takarítanak ott, a helyi rendőrök és közterület-felügyelők pedig minden este, a nyár végéig járőröznek a gödör körül.

Erre azért van szükség Rogán Antal szerint, mert a gödörben működő szórakozóhely miatt jelentősen megnövekedett a park forgalma, ezért például a mobil mellékhelyiségek sem jelentenek hosszú távú megoldást.

Az ősz elején az önkormányzat felveszi a kapcsolatot a Miniszterelnöki Hivatallal, hogy közösen alakítsanak ki nyilvános illemhelyeket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását