2024. április 25. - Márk

Rendőrök segítik a BKV-t

Motoros rendőrök segítik a jövőben a BKV járműveit; a járőrök azt ellenőrzik, hogy szabályszegésével senki ne akadályozhassa a közösségi közlekedési járművek haladását - jelentette be Bocsó Zoltán ezredes, a budapesti rendőrfőkapitány rendészeti helyettes
2008. június 19. csütörtök 11:12 - Hírextra
A rendőrök segítségét a BKV kérte még tavaly, az együttműködési megállapodást idén januárban írták alá. A húsz motoros rendőr többek között ellenőrzi, hogy senki ne használhassa jogosulatlanul a buszsávokat, szabálytalan parkolással pedig senki ne akadályozza a tömegközlekedési járművek haladását. Szankcionálják a járművek megállóhelyeinek illetéktelen használatát is.

A motoros járőrök ellenőrzik a leginkább problémás útvonalak között a 17-es, a 30-as, a 24-es villamosok vonalát, a 73-as és 76-os trolibuszok vonalát, a 15-ös, 105-ös autóbuszok vonalát. Ellenőrzik a megállókat is: például a 70-es és 78-as trolibuszok, a 7-es, 73-as, 233E és 239-es buszok megállóit, végállomásokat, a Kálvin tér környékét, a buszsávok használatát a Fő utcában, a Budaörsi úton, a Szilágyi Erzsébet fasoron, a Vágány utcában és a Kerepesi úton.

Mihálszky Gábor, a BKV megbízott közlekedési vezérigazgató-helyettese a sajtótájékoztatón emlékeztetett rá: tavaly év végén kezdődött tárgyalás a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal arról, hogyan tudná a rendőrség segíteni a közösségi közlekedési járművek haladását a fővárosban.

Mint mondta, problémát jelent, hogy illetéktelenek használják a buszsávokat, hogy a - mint mondta - "érdekes kereszteződésekben", bent rekednek az autók, és ezzel akadályozzák a BKV járműveit, hogy személyautók is használják a csak a BKV járművei számára megnyitott területeket, például a Kálvin téren. Emellett a szabálytalanul parkolók ellehetetlenítik, hogy a járművek be tudjanak állni a megállókba.

Az elmúlt három hónapban 180 olyan eset volt, hogy szabálytalanul parkoló járművek több mint 20 percig akadályozták a BKV járműveinek haladását - hívta fel a figyelmet a vezérigazgató-helyettes.

Bozsó Zoltán ezredes felidézte: a BRFK akciósorozatot indított a fővárosi közlekedési szabálysértések ellen, ennek a sorozatnak az egyik része a csütörtökön kezdődött ellenőrzés.

"Az a dolgunk, hogy feltárjuk ezeket a szabálysértéseket, lefolytassuk az eljárást, és erre a leghatékonyabb módszer a motoros rendőr" - mondta, hozzátéve. a motoros járőr gyorsan mozog, gyorsan el tud érni a problémás helyszínekre, és hatékonyan intézkedik.
Megjegyezte: az akció csütörtökön nem fejeződik be, a jövőben is, előre be nem jelentett helyszíneken, időpontokban fogják ellenőrizni, hogy senki ne akadályozza a tömegközlekedési járművek haladását, a szabálytalankodókkal szemben pedig azonnal fellépnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását