2024. május 14. - Bonifác

Négy év börtön rabszolgatartásért

Rabszolgatartásért ítélt négy év börtönre az ukrán bíróság egy 37 éves szimferopoli férfit, aki öt embert kényszerített két éven át arra, hogy neki dolgozzanak.
2008. június 19. csütörtök 12:06 - Hírextra
A "rabszolgatartó" 2005-2006 folyamán öt Krím-félszigeti lakost kényszerített veréssel és fenyegetésekkel arra, hogy a háztáji gazdaságában és mulatójának, valamint más létesítményeinek építésén dolgozzanak. A kényszermunkások közült többen próbálkoztak meneküléssel, de a rabtartó mindannyiszor elfogta, keményen megbüntette, majd ismét munkára kényszerítette a szökevényeket - írta csütörtökön a kijevi Fakti című országos napilap.

Az újság szerint a bűncselekményre úgy derült fény, hogy a férfi fogságában lévő egyik fiatalkorú fiút hosszú keresés után megtalálta az anyja, aki azonnal feljelentést tett a rendőrségen.
Az ügy vizsgálata során bűnösnek talált modern kori rabszolgatartót a bíróság még 2006 szeptemberében négy év szabadságvesztésre ítélte, de a büntetés végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztette. Az ügyészség azonban túlságosan enyhének találta az ítéletet, ezért azt az Ukrán Legfelsőbb Bíróságnál megfellebbezte. A panaszt megalapozottnak tartva a taláros testület új eljárást rendelt el. Ennek lezárultával az illetékes bíróság immár négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a szimferopoli kényszermunkáltatót.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását