2023. június 9. - Félix

Gyorsul a GDP növekedési üteme

A gazdaság növekedési üteme az idén számottevően gyorsul, az év egészében 3 százalékos GDP-növekedés várható - áll a GKI Gazdaságkutató Intézet csütörtökön közölt negyedéves előrejelzésében.
2008. június 19. csütörtök 16:26 - Hírextra
A kutatóintézet szerint a II. negyedévi 2-3 százalék közötti gazdasági növekedés a III-IV. negyedévben 3,5-4 százalékra gyorsul.

A prognózis szerint az államháztartás GDP-arányos hiánya 3,8 százalék körül alakul az idén, kisebb lesz a vártnál, sőt akár el is érheti a nyugdíjpénztári korrekcióval számított 3,6 százalékos maastrichti kritériumot.

Várakozásaik szerint az MNB idén már nem fog kamatot csökkenteni, sőt a további kamatemelést sem tartják kizártnak. Említést tesznek arról is, hogy a gazdaság kilátásait illetően jelentős a bizonytalanság, ám hangsúlyozzák, hogy az országban sem gazdasági, sem szociális válság nincs, ezért nem válságkezelésre, hanem a reformok végigvitelére, a pénzügyi egyensúly fenntartását garantáló szabály- és intézményrendszer kiépítésére, valamint a társadalmi bizalom újraszervezésére van szükség.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását