2024. április 25. - Márk

Egyre több a radar az utakon

Megtörténhet, hogy tízszer is bemérik a gyorshajtó autósokat a borsi határátkelőtől Tordáig annak a balesetmegelőző kampánynak a keretében, amelyet a legveszélyesebb országutakon szervez a rendőrség - adta hírül az erdélyi Krónika.
2008. június 19. csütörtök 19:42 - Hírextra
A Kolozsváron szerkesztett napilap beszámol arról, hogy a kampány a hét elején kezdődött és augusztus 16-ig tart. Claudiu Ciuclea, a Bihar megyei közlekedésrendészet szóvivője a lapnak elmondta: a statisztikai adatok szerint a borsi határátkelőhelyet Kolozsváron, Marosvásárhelyen és Brassón át Bukaresttel összekötő E60-as európai rangú országúton történik a legtöbb közlekedési katasztrófa Romániában. Hasonlóan veszélyes a Nagylakot Aradon, Déván és Nagyszebenen át Brassóval összekötő E68-as és a Moldván áthaladó E85-ös országút is. E három országúton történik a súlyos romániai közlekedési balesetek 40 százaléka, és a balesetben megsebesültek 40 százalékát is ezekről az utakról szállítják kórházba.

A Bihar megyei rendőrség szórólapot osztogatott a borsi határátkelőnél belépő gépkocsik vezetőinek, amelyben román és angol nyelven figyelmezteti őket arra, hogy Bors, Nagyvárad, Fugyivásárhely, Mezőtelegd, Alsólugos, Élesd, Kisősi, Nagybáród térségében mind a településeken, mind azokon kívül videokamerás sebességmérést végeznek a nap huszonnégy órájában.

Claudiu Ciuclea pontosított: egyelőre csak rendőrségi gépkocsikba szerelt radarokkal próbálják kiszűrni a gyorshajtókat, de arról is tárgyalások folynak, hogy a Kolozsvár–Torda szakaszon felszereltekhez hasonló, rögzített sebességmérő kamerákat tegyenek az út mellé Bors és Fugyivásárhely belterületén.

A kampányt Kolozs megyében is komolyan vették, ahol hamarosan videokamerákkal szerelik fel az E60-as Kolozsvár és Bánffyhunyad közötti szakaszát is - írja a Krónika. A tervezett hét kamera várhatóan Gyerővásárhelyen, Gyaluban és Szászfenesen méri majd be a gyorshajtókat. E kamerák felszereléséig azonban öt, radarral ellátott kocsi felügyeli a közlekedési rendet az E60-as Kolozs megyei szakaszán.

Rögzített videokamerák felszerelését tervezik a Maros megyei szakaszon is. Hamarosan állandóan működő radart állítanak fel a Sepsiszentgyörgyhöz tartozó Szotyor település bejáratánál, és a tervek szerint további hat hasonló készüléket szerelnek fel a Kovászna megyei főutak mentén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását