2024. május 21. - Konstantin

Meztelen tüntetéssel fenyegetőznek az örömlányok

Meztelen tüntetéssel fenyegetik a bolíviai örömlányok La Paz utcáit, hogy tiltakozzanak egy erőszakos "erkölcsvédő" offenzíva ellen, amely mesterségük gyakorlását igyekszik megakadályozni.
2007. október 19. péntek 10:59 - Hírextra

Feldühödött tömeg az "El Altó-i Családapák Szövetsége" vezérletével tört össze és gyújtott fel az elmúlt napokban félszáz bárt és nyilvánosházat a bolíviai főváros El Alto nevű, 800 ezer lakosú elővárosában, szemtanúk szerint sok esetben a rendőrség tétlensége közepette. Az erőszakra a hatóságok úgy válaszoltak, hogy a körzet több mint ezer illegális bordélyházát és garniszállóját zárták be.

A spontán alakult prosti-szakszervezet képviselője, Lily Cortés a helyi tévében azzal fenyegetőzött, hogy "egy szál mosolyban" vonulnak végig La Paz utcáin, sőt, még azt is kilátásba helyezte, hogy megtagadják a részvételt az egészségügyi szervek által előírt kötelező orvosi vizsgálatokon.

"Elégették a holminkat, az utcára kerültünk, ellopták pénzünket, megvertek minket" - vádolt Lily, aki szerint "gyilkossági kísérlet" is történt. A helyi sajtó szerint egy indián örömlányt megvert a tömeg, meztelenre vetkőztette el és elvette tőle mintegy 40 dollárnyi aznapi bevételét.

Ennek az "erkölcsi kereszteshadjáratnak" hívei azt akarják elérni, hogy El Alto polgármestere zárja be az illegális bordélyokat, és szigorúan tiltsa ki a piroslámpás házakból a kiskorúakat. Azt is követelik, hogy e helyek csak a templomoktól, iskoláktól és kórházaktól tisztes távolságra működjenek.

A rendőrség erősítést küldött ebbe a kétes hírű elővárosba, amelyet a dél-amerikai ország legszegényebb városának tartanak, de úgy tűnik, az erkölcsvédő "mozgalom" további bolíviai városra is kiterjed.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását