2024. április 26. - Ervin

Buszsávban autózókra vadásznak

Egész napos akció keretében vadásznak ma a budapesti rendőrök azokra az autósokra, akik különféle közlekedési szabálysértésekkel akadályozzák a BKV járműveinek forgalmát - jelenti a HavariaPress.
2008. június 19. csütörtök 12:36 - Hírextra
A közlekedési vállalat és a rendőrség még januárban kötött együttműködési megállapodást arról, hogy a korábbinál hatékonyabban segítsék egymás munkáját, a tömegközlekedést igénybe vevő lakosság érdekében. Ennek keretében ma kereken húsz motoros rendőr ellenőrzi visszatérően azokat a közlekedési csomópontokat, ahol a szabálytalan autósok a leggyakrabban akadályozzák a busz- és villamosforgalmat, és igyekeznek kiszűrni az ilyen szabálytalanságok elkövetőit. A mai akció keretében a rendőrség munkatársai elsősorban a tömegközlekedési járművek megállóhelyeinek illetéktelen használatát, a szabálytalan parkolást, illetve a buszsávok jogtalan használatát ellenőrzik, de szankciókra számíthatnak a megállóhelyek megközelítését akadályozó autósok is. A motoros járőrök különös figyelemmel lesznek a leginkább problémás útvonalakra, mint a 17-es, 24-es és a 30-as villamosok, a 73-as és 76-os trolibusz, valamint a 15-ös és 105-ös autóbusz vonalát. A rend őrei ellenőrzik a megállókat is, így például a 70-es, 78-as trolibuszok, a 7-es, 73-as, 233E, 239-es buszok megállóit, a végállomásokat és a Kálvin tér környékét. A buszsávok szabálytalan használói legnagyobb eséllyel a Fő utcában, a Budaörsi úton, a Tétényi úton, a Szilágyi Erzsébet fasorban, valamint a Vágány utcában és a Kerepesi úton számíthatnak lebukásra és súlyos büntetésre.
Forrás: Havariapress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását