2024. március 29. - Auguszta

Az Egyenlő Esélyek Nyári Tábora

Ezen a nyáron két turnusban – június 19-23. és augusztus 19-23. között a toleranciára nevelést – legjobb már gyermekkorban elkezdeni, ennek egyik kiváló eszköze az "Egyenlő Esélyek Tábora", amely 2002-ben indult.
2008. június 19. csütörtök 16:00 - Hírextra
A táborban a szellemi és testi fogyatékossággal élő, ideiglenesen vagy tartósan család nélkül maradt, valamint szociálisan hátrányos családokban nevelkedő gyermekek töltenek együtt néhány napot. A gyerekeket különféle civil szervezetek delegálták, a többi között a Nevelőotthonok Nemzetközi Szervezete (FICE) Magyarországi Egyesülete, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, az Értelmi Fogyatékosok és Segítőik Országos Egyesülete, a Napos Oldal a Sérültekért Egyesület. A gyermekek a szálláson, teljes ellátáson túl változatos kulturális és sport programokon vehetnek részt.

Az augusztusi turnusban kétoldalú kormányközi megállapodás alapján látunk vendégül ötven Szlovákiában élő, és száz Horvátországban élő magyar gyermeket. Őket a határon túli magyar szervezetek hozzák Zánkára, míg a Pag - szigetre utazó magyarországi horvát, és a Magas – Tátrába utazó magyarországi szlovák gyermekeket az országos kisebbségi (horvát illetve szlovák) önkormányzatok küldik. A kormány erre a célra 20 millió forintot biztosít.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását