2024. május 3. - Tímea, Irma

Nem lopták el a homokot

Sziktivkar strandjáról nem lopták el a homokot - állapította meg egy hivatalos vizsgálóbizottság.Eredetileg az Oroszországhoz tartozó Komiföld székhelyének polgármestere kongatta meg a vészharangot június 9-én.
2008. június 18. szerda 15:46 - Hírextra
A melegebb idő beálltával fürdőzni akarók ugyanis konstatálták, hogy a szép, homokos strand helyett afféle magaspart fogadja őket, s rögtön arra gondoltak, hogy ellopták a fövenyt.

A környezetvédelmi szervek, a rendkívüli helyzetek minisztériuma helyi irodája és a városi önkormányzat képviselőiből felállított bizottság megvizsgálta a helyzetet, és hivatalosan megállapította: a homokot nem lopták el.

Az elmúlt években a strandra a meder kotrásából származó homokot terítették, idén azonban nem volt kotrás, és a folyó kimosta a partot a strandnál, ahol ettől egészen hirtelen mélyül a víz, míg a másik partra a víz homokot terített.

Az illetékesek egyelőre úgy döntöttek, hogy a városi strandot áthelyezik egy kicsit arrébb, oda, ahol még van homok, s csak később döntik el, hogy pótolják-e az elmosott fövenyt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását