2024. április 29. - Péter

Löwöt eltiltották, de továbbjutást ígér

Továbbjutást ígért Portugália ellen a labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjében szerdán Joachim Löw annak ellenére, hogy a kontinentális szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága egy mérkőzésre eltiltotta őt.
2008. június 18. szerda 18:31 - Hírextra
A döntés értelmében a német válogatott szövetségi kapitánya nem irányíthatja csapatát a csütörtöki, bázeli Európa-bajnoki találkozón, amelynek tétje már a legjobb négy közé kerülés. A szabályoknak megfelelően az edző nemcsak a pálya szélén, a kispadon nem foglalhat helyet, hanem a tribünről mobiltelefon segítségével sem irányíthatja csapatát. Sőt a szünetben az öltözőbe sem mehet be, hogy szót váltson a játékosokkal, akiket egy órával a mérkőzés előtt láthat el utasításokkal "utoljára". Ily módon a 48 éves szakembert a Portugália elleni 90 perc alatt a segédedző, Hans-Dieter Flick helyettesíti. Löw pedig csak a tribünön "egyszerű szurkolóként" foglalhat helyet.

Német körökben titokban reménykedtek abban, hogy az UEFA illetékes bizottsága "megkegyelmez" a német-osztrák találkozón osztrák kollégájával, Josef Hickersbergerrel, valamint az UEFA képviselőjével, történetesen a negyedik játékvezetővel összeszólalkozott Löwnek, ez azonban nem így történt. Egyébként Hickersberger is egy mérkőzésre szóló - s hasonló - eltiltást kapott, ez azonban az osztrákokat most a legkevésbé érinti a csapat kiesése miatt.

Löw még az eltiltás nyilvánosságra kerülését megelőző sajtókonferenciáján győzelmet, illetve továbbjutást ígért. Azt azonban elismerte, hogy ehhez az Ausztria ellen nyújtott játék kevés lesz.
A tréner igyekezett cáfolni, hogy az osztrákok elleni találkozó során, a kialakult vitában bárkit is megsértett volna, szavaiból azonban egyértelművé vált, hogy ennek ellenére számított az eltiltásra. Szakértőknek azonban feltűnt, hogy a német válogatottat a 2006-es világbajnokság óta irányító edző elvesztette korábbi nyugalmát, határozottságát és magabiztosságát.

Az eltiltás mellett az összeállítással kapcsolatos előjelek sem a legkedvezőbbek a Portugália elleni "vérre menő" megmérettetés előtt. Szerdai értesülések szerint két kulcsember, Torsten Frings és Lukas Podolski egyaránt sérüléssel bajlódik, s különösen az előbbi játéka bizonytalan.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az egy mérkőzésre eltiltott Bastian Schweinsteinger immár rendelkezésre áll.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását