2024. április 23. - Béla

Lezárulhatnak a tokaji borcsaták

A Legfelsőbb Bíróság mondhatja ki szerdán a végső szót Mayer Aranka, a tokaji taggyűlések botrányát kirobbantó Élet és Irodalom koronatanúja és a Fidesz közötti perben - írta a Népszava.
2008. június 18. szerda 08:46 - Hírextra
Hiába mondta ki a bíróság első és másod fokon is, hogy a Fidesz és a párt egykori szóvivője, Révész Máriusz megsértették Mayer személyiségi jogait, amikor azt állították, hogy felhasználják őt az Orbán Viktor elleni lejárató kampányban, elmaradt a kártérítés, a helyreigazítás és a bocsánatkérés. Előbbit a másodfokú bíróság nem ítélte meg, utóbbira a Fidesz nem volt hajlandó a jogerős döntés ellenére sem.

A lap azt írta: Mayer szerint több jogsérelem történt, ezért indított felülvizsgálati eljárást, amelynek végére ma kerülhet pont.

A Népszava emlékeztet: Mayer Aranka akkor vált ismertté, amikor dokumentumokat adott át az Élet és Irodalomnak (ÉS), s a hetilap ezek alapján közölt cikksorozatot Tokaji borcsaták címmel. Ebben az ÉS Orbán Viktornak és feleségének hegyaljai érdekeltségével foglalkozott. Mayer Aranka volt férje Orbán Viktor feleségének, Lévai Anikónak volt üzlettársa a Tokaj-Hegyalján érdekeltséggel bíró Szárhegy dűlő Kft-ben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását