2024. április 19. - Emma

Óriásgyertya méhészektől

Száz helyi méhész adta össze a viaszt egy egy méter 74 centiméter magas és 25 centiméter átmérőjű gyertyához a nyugat-ukrajnai Luckban. Helyi méhészek szövetsége által öntött 80 kilós gyertyát a város Szentháromság székesegyházában helyezték el.
2008. június 18. szerda 08:50 - Hírextra
Az Ukrajnában eddig legnagyobbnak számító gyertyaóriást nagy egyházi ünnepek alkalmával fogják meggyújtani. Hogy az égéstől a gyertya el ne fogyjon, viaszdarabokat szórnak majd a kanóc mellé - írta kedden a kijevi Szegodnya napilap internetes kiadása.

Ukrajnában a múltban minden méhésztársulásnak saját gyertyája volt, amelyet a legfontosabb jelképének tekintett. Az ország legnagyobb viaszgyertyájának mostanáig a nyugat-ukrajnai Rivne város néprajzi múzeumában kiállított egy méter 20 centiméteres gyertya számított.

A világ legnagyobb, két méter magas és 100 kilót nyomó gyertyája Ausztráliában található. Azt is Ukrajnában öntötték, de az egy darabból álló luckitól eltérően sok kis gyertyából állították össze.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását