2024. április 20. - Tivadar

Határnyitási tervek

Csatlakozna a Homokháti Kistérség polgármesterei által indított, ásotthalmi határnyitási kezdeményezéshez a Csongrád megyei önkormányzat; erről a csütörtöki közgyűlés dönt majd - jelentette be szerdán a megyei közgyűlés elnöke.
2008. június 18. szerda 15:37 - Hírextra
Magyar Anna (Fidesz) a kezdeményezésről kifejtette: a térségnek gazdasági és kulturális szempontból is rendkívül fontos lenne, hogy megnyíljon ez az átjáró is Magyarország és Szerbia között.

A megyei vezető hozzátette: a kezdeményezés mellett egy felterjesztés is készül, melyet Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek küldenek majd, melyben szorgalmazzák a szerb féllel történő kapcsolatfelvételt a határnyitás érdekében. A felterjesztésről is a közgyűlés dönt majd.

Magyar Anna elmondta: nagyon pozitív az ötlet fogadtatása a rendőrség vezetésében is. A megyei főkapitány úgy nyilatkozott, hogy fontos volna a megyei közbiztonság és közlekedés javulása szempontjából, illetve a határkezelés szempontjából is, hogy ez a határszakasz megnyíljon.

Emellett pedig a pályázati lehetőségek is megnyílnának a térség előtt. Összességében tehát nemcsak a mindennapos átjárás valósulna meg, hanem az eddigiekhez képest jóval több a fejlődési lehetőség is - tette hozzá a közgyűlés elnöke.

Legutóbb egyébként május végén, egy ásotthalmi tanácskozáson volt erről szó, melyen a Csongrád Megyei Közgyűlés vezetője mellett jelen voltak az Észak Bácska- Homokháti Kistérség képviselői, a Homokháti Kistérség polgármesterei, a Magyar Külügyminisztérium küldöttei, illetve az újonnan megválasztott vajdasági országgyűlési képviselők is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását