2024. május 2. - Zsigmond

Gyors döntés várható a hoki-program ügyében

A sportügyekben eljáró Önkormányzati Minisztérium (ÖM) még a pekingi olimpia előtt érdemben dönthet, hogy az állam milyen mértékben segíti a jégkorong sportágfejlesztési programját.
2008. június 18. szerda 13:40 - Hírextra
Ezt Elbert Gábor sportszakállamtitkár mondta az MTI-nek. A magyar szövetség (MJSZ) vezetői a világelitbe jutás után tárgyaltak az illetékesekkel, majd az ÖM felkérésére a minisztériumhoz és az Országgyűlés illetékes bizottságához is eljutatták programjukat.

Ennek több alappillére van: pályák létesítése, a válogatott menedzselése, műhelytámogatás a nemzeti csapatnak játékost adó klubok részére, utánpótlásnevelés a Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet által koordinált Sport XXI. program részeként, szakemberképzés és a régi sportiskolai rendszer (KSI) felélesztése.

A pályakérdés részeként az MJSZ szeretné, ha minden megyeszékhelyen lenne jégcsarnok, és Székesfehérváron felépülne egy multifunkcionális pálya, amely a budapesti Papp László Arénával együtt lenne a 2014-es A csoportos világbajnokság két tervezett helyszíne - amennyiben a magyar szövetség elnyeri a rendezés jogát..

Ezen kívül Budán épülne két fedett csarnok, míg Pesten, a Kisstadion helyén 2010-re húznák fel a Nemzeti Jégcsarnokot - a meglévő nyitott pálya helyén épülne egy vadonatúj aréna vagy pedig a meglévő létesítményt befednék. Ezenkívül a Millenárison megint üzemelne egy jégpálya.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását