2024. május 2. - Zsigmond

Fazakas örül a Mercedesnek

Rendkívül pozitívan értékeli Fazakas Szabolcs európai parlamenti képviselő, a Horn-kormány volt gazdasági minisztere, majd a DaimlerCrysler magyarországi vezérképviselője a Mercedes-Benz döntését, miszerint új, közép-európai üzemét Magyarországon, Kecskem
2008. június 18. szerda 17:48 - Hírextra
Az a tény, hogy a hazánknál olcsóbb költségeket kínáló román, lengyel és szerb vetélytárssal szemben a világ egyik vezető autógyártója hazánkat választotta, Magyarország eddigi gazdaság- és iparpolitikájának, a korábbi hasonló járműipari beruházások (Audi, Suzuki) eredményeinek és pozitív tapasztalatainak elismerése, és nagyban fogja javítani hazánk nemzetközi pozícióját az európai és a világ befektetői körében. A hír már az Európai Parlamentben is pozitív meglepetést, elismerést keltett, és várhatóan ez továbbgyűrűzik az európai intézményekben is.

A Mercedes-Benz Európai Unióhoz delegált vezetőitől szerzett információ szerint a döntésnél nem a költségek, hanem elsősorban az infrastrukturális adottságok (Kecskemét kiváló közlekedési összeköttetései), a meglevő beszállítók elérhetősége, a fejlett magyar műszaki színvonal játszottak döntő szerepet.

Az üzem a 200 milliárdos beruházással közvetlenül 2500 embernek biztosít magas színvonalú munkahelyet, és emellett a várhatóan a térségbe települő további beszállítók is nagyszámú munkahelyet teremtenek. A Mercedes-nél jól tudják, hogy jelenleg csak az igényelt munkaerő egy része áll rendelkezésre, de bíznak abban, hogy átképzéssel ez a gyárnyitásig megoldható. Számítanak a környező egyetemeken képzett szakemberekre is.

Korábban, a DaimlerCrysler vezérképviselőjeként Fazakas Szabolcs rendszeresen felvetette egy magyarországi gyártókapacitás kiépítésének gondolatát, de a konszern akkor még ezt a szerepet amerikai, ázsiai akvizícióval kívánta megoldani. Most, a Crysler kiválásával, a Mercedes-Benz tisztán európaivá válásával újra napirendre került a közép-kelet-európai kapacitás kiépítésének kérdése. Nagy öröm, hogy a Mercedes nemzetközi reputációjához illő magas szakmai elvárásának hazánk tudott megfelelni, és így a régióban első üzemét Kecskeméten építi fel.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását