2024. április 29. - Péter

Esélylatolgató: Oroszország – Svédország Görögország - Spanyolország

Nincs több mellébeszélés. Sem számolgatás. Itt már nem segít az agyontaktikázott meccs. Csak Oroszország, meg Svédország van. Egyikük mehet haza, a másik lefoglalhatja a szállást a negyeddöntőre. Valaki szomorú lesz, de sokan, nagyon sokan fognak örülni &
2008. június 18. szerda 18:59 - Gedei Szilárd
Az oroszok valószínűleg nagy csokor virággal kedveskedtek Nikopolidisznak az orosz-görög után, hiszen az őszülő kapusnak köszönhetik a versenyben maradásukat — az öreg portás óriásit hibázott az előző fordulóban. A svéd hálóőr, Isaksson gyaníthatóan nem fog görög sorstársa nyomdokaiba lépni, bármennyire is szeretnék a „szbornaja” támadói. Készülnek is a meccsre Pavljucsenkoék, bár az óriási svéd védők Mellberg vezetésével okozhatnak izzasztó perceket az ugyancsak jól kifejlett oroszoknak. Tényleg, ez nem kisfiúk meccse lesz!

A svédeknek nem kell aggódniuk, Ibrahimovic kezd egész tűrhető formába lendülni, és Henke Larssonban is benne van a gól — a Svensson és Nilsson fémjelezte középpálya is rendben van, mint mindig. A svéd csapatnak mondjuk hagyományosan erős ez a csapatrésze, ez adja a messze földön híres svéd acél jellegét a gárdának.

Nem kell azonban félteni az oroszokat sem, keményfiúkból ott sincs hiány. Igazi élet-halál harc lesz ez, igazi vesztesekkel. Európa szakemberei erre a szerepre inkább az oroszokat teszik, s való igaz, nekik még nincs olyan nagy rutinjuk ezeken a tornákon. „A svédeket nehéz megverni” — mondják ezt is, a spanyolok viszont már megmutatták: nem lehetetlen.

Hokiban világbajnoki döntőnek is beillene a párosítás, itt, az Európa-bajnokságon viszont csak az egyikük juthat talán a döntőbe — az, aki ma este legyőzi a másikat.

Esélyek: Oroszország: 36% döntetlen: 30% Svédország: 34%

A Hírextra.hu tippje: 1-0

Kulcsemberek lehetnek: Akinfejev, Pavljucsenko illetve Svensson, Ibrahimovic, Larsson

Görögország - Spanyolország

A spanyol kapitány, Aragones szó szerint kicseréli a csapatot erre a meccsre. Az eddig a padot koptatók mindegyike megmutathatja, mit tud. A görögök viszont csak a szép búcsút erőltetnék, ha már más nem sikerült nekik. Tét nélkül, lazán. Just for fun…

Otto Rehhagel minden görög fiától száz százalékos teljesítményt kér. Probléma lehet ugyanakkor, hogy nem játszhat sérülés miatt Gekasz, a csapat első számú gólvágója. Bár eddig nem vágott gólt sem ő, sem más: a címvédő rúgott gól nélkül áll a csoport utolsó helyén, és csak a spanyol csereemberek játékkedvén fog múlni, hogy egyáltalán szereznek-e. (Legutóbb a franciákkal esett meg a 2002-es világbajnokságon az a csúfság, hogy gól nélkül kullogtak haza címvédőként nagy tornáról).

Az éhes kis spanyolok hibátlan teljesítményének fő letéteményese Fabregas, Xabi Alonso és Guiza lehet, előbbi végre teljes meccsen megmutathatja, mit tud karmesterként. Pont ez az a szegmense a játéknak, amiben a görögök fényévekkel le vannak maradva: nincs igazi vezéregyéniségük. Abban azonban biztosak lehetünk, hogy a nagy öregek mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy szépen búcsúzzanak — Nikopolidiszt például aligha látjuk többet nagy tornán a görög kapuban. George Clooney hasonmása valószínűleg visszavonul — micsoda kár érte, hihetetlen egy pofa, sokaknak hiányozni fog.

Spanyolországot azonban nem érdekli Nikopolidisz, sokkal inkább a kilenc pont megszerzése. Maradjunk annyiban, van rá sanszuk…

Esélyek: Görögország: 25%         döntetlen: 30%        Spanyolország: 45%

A Hírextra.hu tippje: 2-2

Kulcsemberek lehetnek: nikopolidisz, Baszinasz, illetve Fabregas, Sergio Garcia, Guiza.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását