2024. április 29. - Péter

Ribéry művész

A futballistaként és szakvezetőként is világbajnok Franz Beckenbauer csodálja Franck Ribérynek, a Bayern München labdarúgójának játékát. Úgy véli, amit a francia középpályás a pályán csinál, hasonlít egy zenemű partitúrájához.
2007. november 3. szombat 09:49 - Hírextra
"Jelenleg egyetlen játékos sincs rajta kívül a Bundesligában, aki ilyen ritmusban, ennyire technikásan futballozna, igazi művész" - idézte a "Császárt" a német szövetség honlapja.

Beckenbauer egyúttal a teljes bajor alakulatot dicsérte, kiemelve, hogy nyoma sincs az elmúlt két idény unalmas játékának. A sikert szerinte az olyan kiváló játékosoknak köszönheti a csapat, mint az egyformán jól passzoló és gólerős Ribéry vagy Miroslav Klose, továbbá a kapu előtt nagyon hatékony Luca Toni.

A szakember ugyanakkor egyelőre óvakodott attól, hogy a jelenlegi Bayern Münchent minden idők legjobbjaként minősítse.

"Ez az együttes az élen áll a bajnokságban és attraktív futballt mutat be, de még nem nyert semmit, ráadásul nem méretheti meg magát a Bajnokok Ligájában, márpedig ma már az a referencia" - indokolta álláspontját. "Számomra még a 70-es évek csapata a legjobb, amelyik 1972 és 1974 között háromszor volt első a Bundesligában, 1974-ben, 1975-ben és 1976-ban pedig megnyerte a Bajnokcsapatok Európa Kupáját."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását