2024. május 4. - Mónika, Flórián

Bojkottot kér a Fidesz

Az iskolák anyagi kiszolgáltatottsága ellenére is a gyermekek érdekeinek védelmére kérte a pedagógusokat Pokorni Zoltán, miután a közoktatási törvény újabb módosításával már bekerülhetnek a reklámok az iskolákba.
2008. június 18. szerda 10:05 - Hírextra
Az új szabályozás az 1999-ben elfogadott korlátozásokat törölte el - olvasható a Magyar Hírlapban. Korábban csak a gyerekek egészséges életmódjával, a környezetvédelemmel, a társadalmi, közéleti, kulturális tevékenységgel összefüggő, az igazgató által jóváhagyott reklámot engedélyezte a törvény az iskolákban. Az új szabályozás értelmében "az oktatási tevékenységet folytató vagy az ilyen tevékenység megvalósulásához bármilyen formában hozzájárulást nyújtó vállalkozások" is megjelenhetnek reklámozóként az iskolákban. Az oktatási intézmények kapui ezzel kitárulnak az üdítő- és csokoládégyárak előtt is. Pokorni Zoltán, a Fidesz szakpolitikusa azt mondta, szülőként dönthet arról, hogy milyen internetes oldalakat, milyen televízióműsort nézhetnek meg a gyermekei, arról azonban nem, hogy iskolába járatja-e őket vagy sem, mert tankötelezettség van. Ebből azonban még nem következik, hogy az iskolákban reklámnézési kötelezettség legyen. A szakpolitikus szerint a gyermekeket meg kell védeni a fogyasztásra ösztönző, értéket csak ebben látó világgal szemben.
Forrás: Havaria Press
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását