2024. május 4. - Mónika, Flórián

Vége a füves aranyéletnek?

Veszélybe kerültek Hollandia híres coffee shopjai, ahol korlátozott mennyiségben marihuánát és hasist lehet venni, illetve fogyasztani. Az ország új dohányzási törvényének köszönhetően ugyanis ezeken a helyeken tilos lesz dohány alapú jointot szívni.
2008. június 17. kedd 23:45 - Hírextra
Vége a füvezők aranyéletének Hollandiában, a liberális drogtörvényéről híres országban ugyanis július 1-jétől tilos lesz a dohányzás a kávézókban és a szórakozóhelyeken. Ez pedig egyet jelent azzal, hogy nem lehet majd dohány alapú jointot szívni a híres coffee shopokban.

Sokak szerint a szabályzat nevetséges, ugyanis csak az szegi meg a törvényt, aki füves cigarettájába dohányt is sodor. Ha azonban tiszta füvet vagy kannabiszt fogyaszt (például pipából), nem követ el semmiféle szabálytalanságot.

Hollandiában közel kétezer coffee shop működik, legtöbbjük Amszterdamban. A már szinte az ország jelképévé váló helyeken lehetőség van könnyű drogok korlátozott fogyasztására és vásárlására, igaz üzemeltetőik 18 év alattiakat nem szolgálhatnak ki, és a drogok reklámozása is tiltott.

2007 áprilisában már átvészeltek egy kisebb krízist, amikor az új szabályok arra kényszerítették a shopok tulajdonosait, hogy válasszanak: vagy alkoholt vagy kannabiszt árusítanak - elsöprő többségük az utóbbit választotta.

Most viszont azt mondják, hogy az új dohánytörvényt gyakorlatilag lehetetlen lesz betartatni, hiszen hogyan tudják majd ellenőrizni, hogy valaki dohány alapú füves cigit szív-e, vagy dohány nélkülit?

A kannabisz igazán akkor hatásos, ha dohánnyal együtt szívják, ugyanakkor a nélkül is lehet fogyasztani: például teában, vagy sütemény formájában, illetve pipában. A "szakértők" szerint azonban így hatása csak jóval gyengébben és később jelentkezik.
Forrás: InfóRádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását