2024. április 28. - Valéria

Tájékoztat a Szociális Minisztérium

2008. március 4-ei ülésén az Szociális és Munkaügyi Minisztérium képviselője előzetesen tájékoztatta a Nemzeti Civil Alapprogram Tanácsának tagjait az akkor még sajtóhírekből ismert büntetőügyben érintett NCA kollégiumi tag személyéről.
2008. június 17. kedd 18:04 - Hírextra

Az SZMM képviselője egyúttal kezdeményezte, hogy a kérdést a Tanács méltatlansági ügyre létrehívott "ad hoc" munkacsoportja tárgyalja meg az ügyet a bővebb és hivatalos tájékoztatások beérkezésekor.


Az SZMM Társadalmi Párbeszéd és Civil Kapcsolatok Főosztály a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségtől 2008. március 11-én tájékoztatást kért Nemzeti Civil Alapprogram Civil Szolgáltató Fejlesztő és Információs Kollégiumának tagjával (P. Lászlóval) szemben megfogalmazott gyanúsítás tartalmáról, az Alapprogrammal kapcsolatos támogatásokban történt esetleges visszaélések feltárása, szankcionálása érdekében.

Az ügyészség 2008. április 10-én a nyomozás érdekeire hivatkozással a gyanúsítás tényén túl még nem közölt információkat, majd ezt követően a 2008. június 2-án a vádemelésről hivatalosan értesítette a Főosztályt.

Az NCA Tanácsa (várhatóan 2008. június 26-ai) soron következő ülésén az "ad hoc" munkacsoport előterjesztése keretében vizsgálja meg, hogy P. László esetében a fentiekre tekintettel a kollégiumi tagságra való méltatlanság esete fenn áll-e?
A döntés alapján a Tanács elnöke kezdeményezheti a méltatlanná vált kollégiumi tag megbízásának visszavonását, megszüntetését.

Az NCA tv. alapján a miniszter nem kezdeményezheti a megbízás felfüggesztését, miután ilyen jogintézmény nem létezik az NCA rendszerében, a megbízás visszavonásáról, pedig csak a Tanács elnökének indítványára intézkedhet.

Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter örült volna, ha Rétvári Bence hasonló erkölcsi szilárdságot mutat akkor is, amikor leszavazta Simon Miklós, nyírbogáti polgármester, fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogának felfüggesztését, amelyet a Legfőbb Ügyész indítványozott gazdasági előny megszerzésének bűntette megalapozott gyanúja miatt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását