2024. április 27. - Zita

Kocsmai tévéket vizsgál az APEH

Az APEH szerint sok vendéglátóhely nem fizeti a tv-készülék üzemben tartási díját, a hivatal a jövőben az önkormányzati adóhatóságokkal egyeztet majd arról, hogy kik nem fizetnek - tájékoztatta az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal kedden az MTI-t.
2008. június 17. kedd 13:48 - Hírextra

"A médiatörvény alapján televíziókészülék üzemben tartási díjat kell fizetni annak, aki vendéglátóhelyen, szállodában, vagy más kereskedelmi egységben nyilvános területen televízió készüléket üzemeltet. Az APEH a jövőben az önkormányzati adóhatóságok bevonásával egyezteti majd a bejelentések alapján, kinek kellene, és ki fizet ténylegesen televízió készüléküzemben tartási díjat" - írta az adóhatóság az APEH és az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnökének keddi egyeztetése után a távirati irodához eljuttatott közleményében.

Az APEH-hoz érkező adatok alapján úgy tűnik, hogy sokan "elfelejtik" befizetni a televíziókészülék üzemben tartási díját.

Az ORTT számításai szerint pedig lényegesen több pénznek kellene befolynia a vendéglátóhelyek és a szállodák készülékhasználatából. A kiemelkedő események, mint például a mostani labdarúgó Európa-bajnokság idején ugyanis az éttermek, kávézók vendégcsalogatásra használják a közvetítések kivetítését, de a készülék üzemeltetése után fizetendő díj már nem feltétlenül jelenik meg a "közös kasszában" - tette hozzá a közlemény.

A költségvetési és a médiatörvény alapján az APEH a Műsorszolgáltatási Alapba továbbítja a befizetett üzemben tartási díjat. A vendéglátóhelyek egy erre rendszeresített nyomtatvány segítségével fizethetik be a díjat - mutatott rá az adóhatóság.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását