2024. április 26. - Ervin

Gurmai Zita a szegénységről

"Nagyon összetett fogalom a szegénység és többrétű problémákat vet fel a gazdaság, társadalom és a kultúra területén." - hangsúlyozta Gurmai Zita európai parlamenti képviselő Marie Panayatopoulos-Cassiotou görög, néppárti képviselő jelentéséhez benyújtott
2008. június 17. kedd 16:20 - Hírextra
Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésének 2008. június 16-i vitájához hozzászólva a képviselő asszony kiemelte, hogy 2006-ban az Európai Unió 25 tagállamában 78 milliárd ember élt a létminimum alatt, és ahhoz, hogy a lisszaboni stratégiában kitűzött célokat teljesíteni tudjuk, vagyis hogy 2010-re jelentős mértékben fel lehessen számolni a szegénységet, cselekedni kell. Ebben a probléma helyes felismerése elengedhetetlen tényező.

Gurmai Zita üdvözölte, hogy 2010-et választották a szegénység és a társadalmi kirekesztés elleni küzdelem európai évének, reméli sok előrelépést, fejlesztést hoz ez az év több területen, mint például "a szegénység megelőzése, monitoring, pénzügyi mechanizmusok és a gyermekszegénység elleni harc kapcsán".

A szocialista képviselő, aki az Európai Parlament Nőjogi és Esélyegyenlőségi Bizottságának alelnöke, kiemelte, hogy a nőket sokkal jobban fenyegeti a szegénység veszélye, mint a férfiakat, különös tekintettel a hátrányos helyzetű nőkre. "Elengedhetetlen, hogy a szegénység elleni harc, így ezen európai év során is érvényesüljön az egyenlő elbánás elve" - zárta hozzászólását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását