2024. április 19. - Emma

Az SZDSZ nem akarja bezárni a boltokat

Az SZDSZ egyetlen javaslatot sem támogat, amely növeli a munkanélküliséget, csökkenti a gazdaság versenyképességét, és hatalmi szóval mondja meg az embereknek, hogy hogyan osszák be a saját idejüket - reagált keddi budapesti sajtótájékoztatóján Gusztos Pé
2008. június 17. kedd 18:33 - Hírextra
A szabad demokraták ügyvivője szerint ezeket a döntéseket az emberekre kell bízni, ne az állam és a konzervatív pártok mondják meg helyettük.

Gusztos Péter három kérdést tett fel a javaslat kapcsán. A kereszténydemokratáktól azt kérdezte, hogy az a kampány, amelyet "munkavállalói érdekvédelemnek álcáznak, nem valamifajta állami eszközzel folytatott hittérítést céloz-e meg".

Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszternek azt a kérdést tette fel, hogy vannak-e a kormánynak konkrét számai azzal kapcsolatban, hogy hányan veszítenék el az állásukat, ha a javaslat megvalósul, és készítettek-e kalkulációt arra vonatkozólag, hogy mennyibe kerülne az átképzésük, illetve munkanélküli segélyük. Gusztos Péter ezt a kérdést azzal indokolta, hogy a kisebbségi szocialista kormány is nyitottnak tűnik a javaslatra, és ez kezd ijesztővé válni a liberálisok számára.

A kampányt támogató üzleti érdekcsoportokról azt mondta, hogy van olyan üzletlánc, a CBA, amely boltjai jelentős részét vasárnap nyitva tartja, és eközben piaci előnyt próbál szerezni azzal, hogy a nagyobb áruházláncokat bezáratná aznap. A képviselő azt kérdezte, hogy ez a piaci verseny megfelelő eszköze-e.

Az ügyvivő újságírói kérdésre válaszolva, Gyurcsány Ferenc azon bejelentése kapcsán, hogy a szocialisták felújítják a tárgyalásokat az SZDSZ-szel a legmagasabb szinten, azt mondta, hogy a két párt elnöke a jövő héten találkozik egymással. Hozzátette: az SZDSZ idén a legfontosabb kérdésnek azt tartja, hogy a kormány milyen cselekvési tervet képes letenni az asztalra. Ezen belül is kiemelt figyelmet szentelnek annak, hogy az adó, a közteherviselés és a költségvetési politika kérdésében a kormánynak milyen elképzelései vannak.

Az ügyvivő közölte: azt nem tudja megmondani, hogy "ezek a tárgyalások hova futhatnak ki." Megjegyezte, hogy meglátása szerint a kormány az utóbbi időben elmozdult korábban képviselt álláspontjától, de ez még mindig messze van az SZDSZ elképzeléseitől.

Arra a kérdésre, hogy Orbán Viktorral mikor találkozik Fodor Gábor, a politikus azt mondta, hogy az időpontról a két pártelnök munkatársai egyeztetnek.

Az MTI kérdésére válaszolva közölte, hogy Fodor Gábor azért látogatott el Sólyom Lászlóhoz hétfőn, mert ha az államfő nyitott egy ilyen találkozóra, akkor a protokoll szabályai is azt kívánják, hogy a nemrégiben megválasztott pártelnök minél hamarabb meglátogassa a köztársasági elnököt. Arról, hogy mi hangzott el a megbeszélésen, azt mondta: a két résztvevő féltől függ, hogy mit kívánnak nyilvánosságra hozni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását