2024. május 5. - Györgyi

Választ vár a ferencvárosi Fidesz

"Mint ahogy a Tisztelt Olvasó értesülhetett róla, dr. Gegesy Ferenc (SZDSZ) arról kérdezte a közlekedési minisztérium államtitkárát, mit tud tenni annak érdekében, hogy a ferencvárosi lakosok éjszakai nyugalmát ne zavarják meg a nagy zajjal le- és felszál
2008. június 17. kedd 18:30 - Hírextra
Interpellációjában kifogásolta tovább, hogy "nem megengedhető olyan zajterhelésű övezetek kialakítása, amelyekben az ingatlantulajdonosoknak, a lakóknak és az intézményeket fenntartó önkormányzatoknak írnak elő kötelező passzív zajvédelmet úgy, hogy rájuk akarják hárítani ennek költségeit is, a kártérítések eleve kizárásával."

Puch László közölte: azonnali megoldást nem tud ígérni, de olyan lépéseket tesznek, amelyek 2009-ben már éreztetik hatásukat.
Az SZDSZ-es politikus nem fogadta el választ, így szavazás következett, amelynek eredménye 180 igen és 180 nem voks lett, így az elnöklő Harrach Péter (KDNP) nem szavazata döntött.

A "Mikor alhatnak nyugodtan a ferencvárosi lakosok?" kérdésre adott elodázó választ az országgyűlési képviselők többsége nem fogadta el, és vélhetően a ferencvárosi lakosok sem tartják elfogadhatónak.

Pál Tibor, Budapest 13. Választókerületének jelenlegi MSZP-s országgyűlési képviselője az államtitkár válaszát viszont elfogadta.

Joggal vetődhet fel a Ferencvárosban lakókban a kérdés: mire kapott felhatalmazást a képviselő úr - aki Ferencváros alpolgármestere is –, az itt élők érdekeinek képviseletére, vagy a légitársaságok és a repülőtér üzemeltetőjének kiszolgálására?

A válaszra sokakkal együtt mindannyian kíváncsiak vagyunk."

A szerződési ajánlat elfogadása után fizetett politikai hirdetésként sem volt hajlandó a Ferencváros című helyi közpénzből működő (50 millió Ft/év) Maraton lapkiadó csoport megjelentetni a Ferencvárosi Fidesz hirdetését. Az elutasítás a politikai cenzúra durva gyakorlását jelenti. A Fidesz Ferencvárosi Szervezete tiltakozik a pártállami módszerek újraéledése miatt.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását