2024. május 3. - Tímea, Irma

Alig burkolt ünnepi beszédek

Alig burkolt ünnepi beszédek hangzottak el az ötvenhatos vértanúk napján - írja a Népszabadság. Az államfő, a Fidesz és a KDNP nélkül tartottak tegnap ünnepi megemlékezést Nagy Imre és mártírtársai kivégzésének ötvenedik évfordulóján.
2008. június 17. kedd 09:47 - Hírextra
A miniszterelnök azt mondta: nem kell megengedni, hogy '56-ot bárki kisajátítsa. Nincs ok a méricskélésre, 1956 relativizálására Gyurcsány Ferenc szerint. A miniszterelnök az Ötvenhatos Vértanúk Emléknapján az Országgyűlésben rendezett ünnepségen beszélt erről.

A kormányfő meghívásának sem Sólyom László köztársasági elnök, sem a Fidesz, sem a KDNP nem tett eleget. Az emlékülésen az SZDSZ-t Fodor Gábor pártelnök, az MDF-et Boross Péter korábbi miniszterelnök képviselte. Az ülésen részt vett Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke.

Gyurcsány Ferenc beszédében utalt Sólyom Lászlónak arra a kijelentésére, hogy "a lényegét tekintve egy ötvenhat van". A miniszterelnök úgy vélte: kezdetben, a forradalom kirobbanásának pillanatában valóban egy ötvenhat volt, "egy erős nem" a sztálini diktatúrára. A forradalom előrehaladtával azonban az igenek már sokfélék voltak.
Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását