2024. április 30. - Katalin, Kitti

Segítünk Vietnámnak

A rendszerváltás idején szerzett tapasztalatok átadásával segítené Magyarország Vietnamot a piacgazdaságra való átállásban - mondta Szili Katalin házelnök hétfőn Budapesten az MTI-nek, azt követően, hogy tárgyalt vietnami partnerével.
2008. június 16. hétfő 18:21 - Hírextra
A két ország közötti parlamenti keretmegállapodás keretében Magyarország átadja azokat a rendszerváltás idején szerzett tapasztalatokat, amelyek segíthetnek Vietnamnak a piacgazdaságra való átállásban - mondta Szili Katalin, azt követően, hogy tárgyalt Nguyen Phu Tronggal.

A piacgazdaságra való átállás azért is fontos Vietnam számára, hogy gazdasági együttműködési megállapodásokat tudjon kötni az Európai Unióval - tette hozzá a házelnök.

Magyarország és Vietnam is szeretné bővíteni a két ország közötti kereskedelmi forgalmat - mondta Szili Katalin.

A gazdasági kapcsolatok élénkítéséről tárgyalt Sólyom László köztársasági elnök is májusi vietnami látogatásán. A magyar államfő Hanoiban kiemelte: Magyarország kész arra, hogy gazdasági beruházásait megsokszorozza Vietnamban, és a vietnami államfővel egyetértettek abban, hogy ennek fontos terepe lehet a turizmus, a gyógyszeripar, az orvosi műszeripar és a távközlés.

A Magyar-Vietnami Üzleti Tanács számításai szerint a Magyarország és Vietnam közötti forgalom tavaly mintegy 85 millió dollárt tett ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását