2024. május 3. - Tímea, Irma

Augusztus közepén elveszik a Margit hidat

Augusztus 21-től kezdődnek a gépjárműforgalom korlátozásával járó munkálatok a Margit hídon, amelynek rekonstrukciója a vízcsőcserével indul, várhatóan augusztus első hetében - közölte a Városháza kommunikációs igazgatója az MTI-vel.
2009. július 6. hétfő 18:20 - HírExtra
Nyáry Krisztián tájékoztatása szerint a Főpolgármesteri Kabinet hétfőn áttekintette a hídfelújítással összefüggő kérdéseket. Ennek során megfogalmazódott, hogy várhatóan augusztus 10-én lehet szerződést kötni a kivitelezővel, aki ezután kezdheti meg a híd felújításának előkészületeit, például az állványozást.

Körülbelül ekkor kezdődik az ideiglenes forgalomelterelések kialakítása is a fővárosban. A híd teljes lezárásával megvárják az augusztus 20-i ünnepségeket - jegyezte meg az igazgató. A tömegközlekedés a rekonstrukció teljes ideje alatt biztosított lesz a hídon.

Az MTI információi szerint a Fővárosi Közgyűlés pénzügyi bizottsága várhatóan kedden hirdet eredményt a Margit híd felújításának közbeszerzési eljárásában. A rekonstrukciókra két cégcsoport pályázott, mindegyikük több mint nettó 20 milliárd forintos ajánlattal. Az egyik pályázót, a Vegyépszert várhatóan kizárják az ajánlati biztosíték hiánya miatt. Így az egymilliárd forinttal olcsóbb, áfa nélkül 21 milliárd forintos ajánlattal rendelkező Strabag-Hídépítő Csoport lehet a közbeszerzés nyertese.

A Fővárosi Közgyűlés június végén, részben fideszes szavazatokkal hozzájárult ahhoz, hogy a fővárosi önkormányzat költségvetésében az idei évre betervezett 13 milliárd forintot további 17 milliárd forinttal kibővítsék a híd rekonstrukciója érdekében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását