2024. május 5. - Györgyi

Sebestyén Balázs : „Utazásnak és lelki társnak szánom ezt a könyvet.”

A Széf és a Kész Átverés Show műsorvezetője eddig ismeretlen oldaláról mutatkozik meg. Első kötete kilóg a tipikus sztárkönyvek sorából. Botránykeltő bulvársztorik helyett igényes, elgondolkodtató művel gazdagítja a magyar könyvpiacot. A könyvbemutatón ot
2008. június 16. hétfő 10:36 - Bakonyi Enikő


Nem tipikus sztorizgatós, életrajzmesélős, botrányokkal teletűzdelt celebkönyvet írtál, hanem komoly olvasmányt, ami így nem igazán illik a „sztárkönyvek” sorába. Milyen fogadtatásra számítasz a nagyközönség részéről?

Igazából nem számítok semmilyen fogadtatásra, hogyha bejön a dolog, annak nagyon fogok örülni. Azt szeretném, ha minél többen elolvasnák a könyvet. Mindenkinek ajánlom, aki olyan olvasmányt szeretne, ami egy kicsit a lélekhez szól, a lelki fejlődésről mesél. Ennyi. Valóban nem egy bulvárkönyv, de remélem, sokan ennek ellenére is nyitottak lesznek rá.

Milyen apropóból született a könyvírás ötlete?

Egyszer csak eljött ez a pont az életemben: amikor találkoztam olyan emberekkel, akikkel mindig is szerettem volna beszélgetni. Akkor eldöntöttem, hogy mindezt le is írom, hogy mással is megosszam az élményt. Nem az történt, hogy egyszer csak elhatároztam, hogy könyvet írok, és aztán nekiláttam gondolkodni. A könyvemben megszólaltatott emberek történetét már korábban ismertem.

Gondolataidat hangsúlyosan a buddhizmus tanításai ihlették vagy akkor is megszülethetett volna a könyv, ha történetesen nem érdeklődnél a távolkeleti bölcselet iránt?

Részben azoknak a nálam sokkal bölcsebb embereknek a látásmódja hatott rám, akikkel az interjúk készültek, másrészt azok az emberek ihlettek meg, akikkel a Balázs-show történetének öt éve alatt találkoztam, annak a tíz-tizenötezer embernek a személyes sztorija, akiket a talkshowban megszólaltattam. De ha nem lett volna ilyen irányú érdeklődésem, akkor nem valószínű, hogy megszületett volna a könyv, mert kell egyfajta affinitás ehhez a témához.

Hogyan fért bele az idődbe a könyvírás a műsorvezetés, a médiaszereplés és a magánéleted mellett?

Hosszú idő volt, amíg megszületett a könyv. Körülbelül négy hónapig tartott a megírása, vagyis konkrétan a kézirat összerakása. De a papírra vetett gondolatok még sokkal régebb óta érlelődtek bennem.

Könyveddel az embereknek akarsz segíteni, hogy megismerjék önmagukat, hogy leküzdjék félelmeiket, problémáikat. Te már túl vagy ezen a folyamaton? Megtaláltad a választ a kérdéseidre?

Nem. Ez egy folyamatos útkeresés. Olyan nincsen, hogy az ember 31 évesen eljut a végső válaszokig. Aki ilyet mond, az butaságot állít. Az útkeresés nagyon hosszú folyamat.

Nem érzed néha úgy, hogy több van benned, mint amennyit a műsoraid engednek kihozni magadból? Talán a teljesebb kibontakozás lehetőségét láttad az írásban?

Csak félig-meddig. A műsoraimban az egyik oldalamat abszolút ki tudom bontakoztatni, de ezzel a könyvvel valóban lehetőségem adódott egy másik, teljesen különböző énemet is megmutatni.

Most, hogy új műfajban is kipróbáltad magadat, mire voksolsz? Műsorvezetés vagy írás? Vagy mindkettő?

A műsorvezetést mindenképpen folytatom, ez nem is kérdés. De a könyv megjelenése is nagyon jó érzés, úgy tekintek rá, mint gyermekemre. Mindkét műfaj közel áll a szívemhez.

A Szigorúan bizalmas az első könyved, de reméljük, nem az utolsó. Tervezed, hogy újabb kötetek kerülnek majd napvilágra? Esetleg vannak már konkrét elképzeléseid is?

Elképzelhető, hogy lesz folytatás, de nincsenek még konkrét terveim. Először lássuk, hogy debütál a Szigorúan bizalmas, Sok múlik azon, hogy miként alakulnak a dolgok ezzel első könyvemmel, aztán majd meglátjuk.

Balázs mindenkinek jó utazást kíván, aki elindul az úton!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását