2024. március 29. - Auguszta

Nem bírnak egymással a golfozók

Nem sikerült győztest avatni a profi golfozók idei második Grand Slam-tornája, a US Open elvben utolsó, negyedik napjának végén, miután a világelső Tiger Woods, illetve honfitársa, Rocco Mediate is 283 ütéssel zárt, így hétfőn rájátszásban dönthetik el az
2008. június 16. hétfő 11:09 - Hírextra
A San Diegó-i viadalon a vasárnap nem mindennapi izgalmakat tartogatott, hiszen a napot egy ütés előnnyel az élen kezdő Woods óriási hibákat követett el az első két lyukon, s visszaesett a harmadik helyre Mediate és Lee Westwood mögé. A két hónapja térdműtéten átesett világsztár azonban összeszedte magát és a 11. lyukat követően ismét ő állt az élre, igaz, a 13.-on elkövetett újabb hiba után megint visszaesett.

A nap utolsó, 18., s egyben a verseny 72. szakaszát a világranglistán 157. (!) helyen álló Mediate zárta először, így ő már pihenhetett, amikor a vele szemben egy-egy ütés hátrányban álló Woods és a brit Westwood került sorra. A két játékos egyaránt szépen játszotta fel magát a greenre (a lyuk körüli terület) úgy, hogy mindkettőjük számára megvolt a lehetőség, hogy birdie-t (az alapütésszámnál eggyel kevsebb) guríthasson és ledolgozza Mediate előnyét. Előbb Westwood próbálkozhatott, ám ütése után a golyó elkerülte a lyukat, majd jött Woods, aki nem hibázott és rájátszásra mentett.
A 18 lyukas playoffot magyar idő szerint hétfőn 18 órakor kezdik meg.

Tiger Woods korábban kétszer is megnyerte már a US Opent (2000, 2002), míg a 45 éves Mediate "sima" PGA-versenyt is csupán négyet tudott nyerni eddig, s azok közül is az utolsót 2002-ben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását