2024. április 26. - Ervin

Göncz beszólt Szent-Iványinak

Magyarország világosan képviseli külpolitikai érdekeit - hangsúlyozta Göncz Kinga pénteken az MTI-nek. A külügyminiszter Szent-Iványi István liberális európai parlamenti képviselő azon bírálatára reagált, miszerint napjainkban Magyarország nem számít meg
2008. június 6. péntek 18:37 - Hírextra
"Nem is értem, hogy mire gondol Szent-Iványi István, mert én semmilyen jelét nem látom ennek. (...) Nekem az az érzésem, hogy Szent-Iványi István mondatai mintha információhiányon alapulnának, amit azért nem értek, mert az SZDSZ kormányon volt, mindvégig hozzáfért az információkhoz, benne volt a döntéshozatalban" - mondta Göncz Kinga.

Magyarország világosan képviseli az érdekeit mindenféle ügyben, ez persze nem mindig esik egybe más országok érdekeivel - hangsúlyozta a külügyminiszter. Göncz Kinga kiemelte: Magyarország szorosan együttműködik az Európai Unióval és az Egyesült Államokkal is. Erre példa, hogy a lisszaboni szerződés előkészítésekor Magyarország benne volt a legszűkebb körben; az Egyesült Államok pedig több fontos eseményét Budapesten rendezi meg, így amerikai-orosz rakétavédelmi tárgyalásokat is tartottak a magyar fővárosban - tette hozzá.

Szent-Iványi István a héten a hvg.hu-n megjelent nyilatkozatában arról beszélt, hogy napjainkban Magyarország nem számít megbízható, kiszámítható partnernek Nyugaton. A politikus szerint mérvadó helyeken kétségbe vonták a magyar külpolitika őszinteségét és hitelességét. Magyarország megítélése az Európai Unióban és az Egyesült Államokban is romlott, a magyar-amerikai kapcsolatok lehűltek - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását