2024. május 9. - Gergely

Ken Follett kétezerszer

Megdöntötte saját dedikáló-rekordját a brit krimiíró, Ken Follett, amikor a madridi könyvvásáron több mint kétezerszer írta le a nevét a legújabb könyvével sorban álló rajongóknak.
2008. június 16. hétfő 07:10 - Hírextra
"Az idők végezetéig" (World Without End) című legújabb regénye a tavaly év végi megjelenése óta majdnem másfélmillió példányban fogyott el Spanyolországban, ahol Follett a legnépszerűbb szerzőnek számít az olvasók körében. Az író a madridi könyvvásáron három és fél órán keresztül állt a spanyol rajongói rendelkezésére, amelynek során összesen 2050 könyvet dedikált, megdöntve saját, 1600 aláírásos rekordját, amelyet Olaszországban állított fel korábban.

A brit író egyébként annyira népszerű Spanyolországban, hogy ez év elején életnagyságú bronzszobrot állítottak a tiszteletére Vitoria városában. Az észak-spanyolországi település székesegyháza inspirálta ugyanis az író roppant népszerű, "A katedrális" című regényét, amelynek folytatása a legutóbb megjelent "Az idők végezetéig" című könyv.

Follett a könyvvásáron azt is megosztotta rajongóival, hogy most egy új munkán dolgozik. A készülőben lévő "The Century" (Az évszázad) című regénytrilógia az első világháborút kiváltó szarajevói merénylettel kezdődik és a berlini fal 1989-es leomlásáig tart majd. A multimilliomos író közel húsz regényt írt eddigi pályafutása során.
Forrás: Híradó
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

...
2009. január 29. 08:57
tudom, "Csé" ajánlgatta már... :P
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását