2024. április 25. - Márk

Először díjaznak egyetemistákat

Tíz európai ország - köztük Magyarország - fotószakos egyetemistái között is meghirdették idén a világ egyik legtekintélyesebb fotópályázatát, a Sony World Photography Awards programot, amelynek zsűrije kiválasztotta az országonkénti két legjobb alkotást
2008. március 10. hétfő 21:17 - Hírextra

Gunics Dóra és Egri Tamás hallgatók egy-egy felvétele került be az "országom egyetlen képben" szlogennel meghirdetett verseny húsz legjobbja közé, akiket a tíz egyetem professzoraiból álló grémium választott ki - olvasható a közleményben.

A Magyarországon kívül Dániában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Hollandiában, Lengyelországban, Portugáliában, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban meghirdetett verseny legjobbjai részt vehetnek az áprilisi cannes-i döntőn. A győztes, illetve egyeteme 45 ezer euró értékben kap fotós kiegészítőket.

A húsz döntősnek egy digitális géppel kell majd járnia Cannes utcáit, és különböző fotós feladatokat kell végrehajtaniuk, többek között újra kell alkotniuk a világ legismertebb fényképészei által készített képeket - olvasható a versenykiírásban.

Az elkészült alkotásokat a világ legnevesebb fotósai - mások mellett Tom Ang, Tom Stoddart és Aidan Sullivan - bírálják majd el, a cannes-i turisztikai tanács pedig megjelenési lehetőséget kínál hivatalos városismertető füzetében.

A döntő fiatal, tehetséges résztvevői szakmai előadásokat is hallgathatnak a versenyen, ami a szervezők tervei szerint hat éven belül hat kontinensre terjed majd ki.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását