2024. május 4. - Mónika, Flórián

Változnak a kötöttfogású szabályok

A Nemzetközi Birkózó Szövetség (FILA) szabályelemző bizottsága háromnapos budapesti ülésén a kötöttfogású szakág lehetséges szabályváltozásairól tárgyalt, és úgy döntött, hogy kétféle verziót terjeszt a FILA elnöksége elé.
2008. június 15. vasárnap 20:10 - Hírextra

A szakágban jelenleg kétperces meneteket rendeznek, melyek első perceiben állásból, a folytatásban pedig fél-fél perc térdelő helyzetből folyik a küzdelem. A győzelemhez két szakaszt kell nyerni, s a kedvezményezett kilétéről minden menet első perce után sorsolnak.

A jövőbeni egyik lehetséges verzió szerint kétszer két perces menetek lennének, s a küzdelem végig állásból folyna. Amennyiben 0-0-val érne véget a szakasz, félperces térdelőhelyzetű birkózás következne. Az első periódus kedvezményezettjét már a meccs elején kisorsolnák, s a második menetben az ellenfélre szállna ez a jog. Döntetlen esetén harmadik két perc döntene a győztesről.

A másik verzió már szerint egy ötperces menetből állna a meccs, melyben az első két percben állásból, a harmadikban térdelőből, az utolsó két percben pedig megint állásból küzdenének a felek.
A javaslatok közül a FILA elnöksége választ, s előterjesztését a közgyűlés erősíti meg - vagy veti el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását