2024. május 18. - Erik, Alexandra

Örömittas spanyol sajtó

A spanyol sajtó diadalittasan ünnepelte a válogatottat, amely szombaton a svédek elleni 2-1-es sikerrel bejutott a negyeddöntőbe a labdarúgó Európa-bajnokságon.
2008. június 15. vasárnap 19:03 - Hírextra

Az As szerint a hosszabbításban győztes gólt szerző David Villa világította meg a csapatnak az utat a legjobb nyolc közé. Mivel a svédek belenyugodtak a döntetlenbe, ezért megérdemelten vesztettek. A hajrában Villa addig ügyeskedett az óriási Petter Hansson körül, amíg mint valami zsebtolvaj, megszerezte a labdát, és ezzel belőtte csapatát a negyeddöntőbe.

A Marca című lap Luis Aragones együttesét egyszerűen csak osztályelsőnek, Villát pedig az új asztúriai hercegnek nevezte, aki egy izzasztó és megszenvedett meccs végén talált a kapuba. Az Eb eddigi gólkirálya nem érte be a döntetlennel, amelyet a visszafogott svédek már kész tényként kezeltek a második félidőben - írja a szerző.

Az ABC leszögezte: jött Villa, és máris negyeddöntős a csapat. A döcögős meccs hajrájában a svédek már elégedetten nyalogatták a szájuk szélét, a spanyolok pedig már nekiálltak számolgatni a csoport lehetséges végkimenetelét, ám az utolsó szó Villáé volt. Később az oroszoktól elszenvedett görög vereség megerősítette az ibériaiak első helyét.

Az El Mundo szerint a spanyolok kiheverték a "második meccs-betegséget", amely a jó kezdés után tört rájuk. A lap szerint Aragones alakulata végig fölényben játszott, ám azt csak az utolsó pillanatban tudta érzékeltetni.

Villának címzett dicséretében az El País hangsúlyozza, hogy sem Juanito sem Raúl korábbi hetes mezszámának öröksége nem bénította a megvilágosult csatárt, aki döbbenetes természetességgel szerzi a gólokat. Amint a látóterébe kerül az ellenfél kapuja, már nem marad előtte titok - fogalmaz a lap.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását