2024. április 26. - Ervin

Új lemez a legendától

Encanto címmel jelentet meg új lemez Sergio Mendez zongorista, zeneszerző és hangszerelő. A brazil származású zenész együtteseivel hatalmas sikert aratott a hatvanas-hetvenes években, de később is voltak csúcsra kerülő lemezei.
2008. június 14. szombat 20:47 - Hírextra

Az új album Burt Bacharach világszerte ismert dalszerző The Look of Love című dalával kezdődik, amelyet a hatvanas években Sergio Mendez is eljátszott és hazájában listát vezetett vele. A régi melódia új hangzásához Fergie, a Black Eyed Peas együttes énekesnője is hozzájárul. Az énekes képességei Sergio Mendezt lenyűgözték. Rajta kívül az új album közreműködője Natalie Cole, Herb Alpert, az olasz Jovanotti és a kolumbiai Juanes, a latin zene szupersztárja, Mendez kedvenceis, akiről Sergio Mendez azt mondta: nagy rajongója.

A most 67 esztendős Sergio Mendezt nem csupán a latinos melódiákért, a bossa nováért a szambáért, hanem általában a könnyen emészthető, dallamos zenéért zárták szívűkbe a rajongók. Immár több mint negyven esztendeje él az Egyesült Államokban. Triója, majd Brasil 66 és Brasil 77 nevű zenekarai világszerte népszerűek voltak, Magyarországon egy időben a Bergendy-együttes népszerűsítette dalait. Egyik leghíresebb, Brasilerio című albuma 1992-ben vezette a Billboard albumlistáját és Grammy-díjat is kapott érte.

A most megjelenő albumon Sergio Mendez nem először dogozik a Black Eyed Peas tagjaival. A 2006-ban megjelent Timelessnek az együttes tagja, will.i.am volt a producere. Ennek megfelelően a stílusra a brazil alapok mellett a soul és a hiphop is rányomta a bélyegét.
Sergio Mendez új lemezének dalaival Észak-Amerikában turnézik. Ennek során fellép a New York-i Carnegie Hallban, ahol a hatvanas, majd a nyolcvanas években emlékezetes koncerteket adott.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását