2024. május 2. - Zsigmond

Jóóóó nagyok és erősek....

Megérkezett a rendőrséghez a három új páncélozott biztonsági autó, amelyekkel a legfőbb közjogi méltóságokat és a Magyarországra érkező külföldi védett állami vezetőket szállítják - tudta meg az MTI.
2008. június 14. szombat 17:30 - Hírextra

A távirati iroda információi szerint a rendőrség három páncélozott Audit vásárolt - a kormánytól illetve az Országgyűlés honvédelmi bizottságától tavaly szeptemberben kapott felhatalmazása alapján - biztonsági okokból közbeszerzési eljáráson kívül.

Daróczi Dávid kormányszóvivő az MTI információit megerősítve elmondta, a köztársasági őrezred már használatba vette az egyiket, a miniszterelnököt szállító biztonsági autót - tette hozzá.
A kormányszóvivő emlékeztetett arra: a rendőrségnek eddig nem volt egyetlen olyan autója sem, amely megfelelt volna a biztonsági követelményeknek, ezért kénytelen volt bérelni egy páncélozott Audit, amivel szükség esetén a köztársasági elnököt, a miniszterelnököt, illetve a Magyarországra érkező külföldi védett vezetőket szállította.

Hozzátette: a kormány annak tudatában biztosította tavaly ősszel a rendőrségnek a vásárláshoz szükséges pénzt, hogy szakértők szerint összességében olcsóbb és biztonságosabb is, ha az őrezred saját autókkal oldja meg a biztonsági feladatokat.

Tájékoztatása szerint takarékossági okokból használt autók beszerzésére kért ajánlatokat a rendőrség a szóba jöhető gyártóktól, az előírt műszaki és biztonsági feltételeknek az Audi ajánlata felelt meg, így a rendőrség vele kötött szerződést. Mivel mindhárom autó használt, több tízmillió forintot spórolt meg a rendőrség - közölte.

Daróczi Dávid megjegyezte, a három autóból eddig egy állt ténylegesen szolgálatba, amelyet azonban előbb ugyanolyan színűre kellett festeni, mint a miniszterelnöki konvoj többi autóját. Mint mondta, ez rendőrszakmai kérdés, amibe a Miniszterelnöki Hivatalnak sincs beleszólása.

Biztonsági okokból fontos ugyanis, hogy az autók ugyanolyan színűek legyenek, mint a konvojban velük együtt haladó többi rendőrségi autó, hogy első pillantásra ne lehessen megállapítani, a védett személyt éppen milyen biztonsági fokozatú gépkocsival szállítják. Az átfestés költsége mintegy 4,5 millió forint volt - közölte.

A kormányszóvivő felidézte, rendőrszakmai szempontok alapján a köztársasági őrezred dönti el, mikor van szükség biztonsági autóra a közjogi méltóságok, illetve a külföldi védett személyek esetében. Ezt az érintett vezető, tehát a miniszterelnök sem bírálhatja felül, hanem kötelessége alávetnie magát a rendőrség döntésének - hívta fel a figyelmet.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását