2024. április 16. - Csongor

Szép búcsúban reménykedik Svájc

Két szerencsétlen vereség után a szép búcsúban bíznak a svájciak a labdarúgó Európa-bajnokságon, ahol vasárnap a már biztos továbbjutó portugálokkal játszanak.
2008. június 13. péntek 16:33 - Hírextra
A hazaiak a múlt szombati nyitányon úgy kaptak ki a csehektől 1-0-ra, hogy szinte végig mezőnyfölényben játszottak, míg szerdán az első félidő után vezettek a törökök ellen, de a vendégek egyenlítettek és a 92. percben megszerezték a győztes gólt is.
A portugálok tetszetős játékkal előbb a törököket, majd a cseheket verték két találattal, így már negyeddöntősök. A már biztos csoportelső gárda szövetségi kapitánya, Luiz Felipe Scolari várhatóan több sztárját, így Cristiano Ronaldót, Decót, Nuno Gomest és Paulo Ferreirát is pihenteti.
A két csapat eddig 18-szor találkozott egymással, hétszer a svájciak, hatszor a portugálok nyertek, és ötször volt döntetlen. A svájci csapat 24, a rivális 23 gólt szerzett.

A csoport, 3. forduló:
Svájc-Portugália, vasárnap 20:45 ó:

Bázel, St. Jakob Park, vezeti: Konrad Plautz (osztrák)

A várható kezdőcsapatok:

Svájc:
------
Diego Benaglio - Stephan Lichtsteiner, Patrick Müller, Philippe Senderos, Ludovic Magnin - Tranquillo Barnetta, Gokhan Inler, Gelson Fernandes, Valon Behrami -
Eren Derdiyok vagy Johan Vonlanthen, Hakan Yakin

Portugália:
-----------
Ricardo - Miguel, Bruno Alves, Ricardo Carvalho, Jorge Ribeiro - Raul Meireles, Fernando Meira, Miguel Veloso - Nani, Hugo Almeida, Ricardo Quaresma

A csoport állása:
1. Portugália 2 2 - - 5-1 6 pont - már továbbjutott
2. Csehország 2 1 - 1 2-3 3 és
Törökország 2 1 - 1 2-3 3
4. Svájc 2 - - 2 1-3 0 - már kiesett
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását