2024. április 19. - Emma

Navracsics: Tehetetlen a kormány - váltani kell

Navracsics Tibor szerint a napokban nyilvánosságra került gazdasági adatok is a kormány teljes tehetetlenségét mutatják, így az előre hozott választás nem csak politikai, de gazdasági kényszer is. A Fidesz frakcióvezetője erről pénteki sajtótájékoztatóján
2008. június 13. péntek 12:31 - Hírextra
Navracsics Tibor emlékeztetett arra, hogy a napokban nyilvánosságra került adatok szerint az infláció májusban elérte a 7 százalékot, miközben a Magyar Nemzeti Bank 6,3 százalékot, a konvergenciaprogram pedig 4,8 százalékot jelzett előre. A frakcióvezető arról is beszélt, hogy a munkanélküliségi adatok is rosszabbak lettek: 424 ezer főre nőtt az álláskeresők száma, és újabb gyárbezárásokról érkeznek hírek; valószínűleg be kell zárni szolnoki papírgyárat, egy magyar müzligyártó üzemeit és a soproni szőnyeggyárat, és várhatóan a pápai húsüzemnél is komoly elbocsátások lesznek.

Navracsics Tibor úgy látja, hogy a kormány képtelen kezelni a problémákat, teljes a kormányzati tehetetlenség. Szerinte ezért az előre hozott választás nemcsak politikai, de gazdasági kényszer is, Magyarország belgazdasága és nemzetközi üzleti körök bizalmának visszaszerzése szempontjából is indokolt.

Kérdésre válaszolva azt mondta: hozzá is eljutott, hogy már a szocialista frakcióban is többen vannak olyanok, akik szerint lehet, hogy nem ez a mélypontja az MSZP-nek, és több érv is szólhat az előre hozott választások mellett. Hozzátette: úgy tudja "meglehetősen komoly ösztönzők" bírják rá őket, hogy ezt a véleményüket nagy nyilvánosság előtt nem mondják el.

A Fidesz frakcióvezetője szerint a dobogókői kormánykonzultáción eredmény nélkül vitatkoztak két napon át, majd a tanácskozás végén adócsökkentésről beszéltek, egy pénteki napilap szerint viszont 2-3 százalékos áfakulcs-emelés volt a vita témája.

A politikus ezért úgy vélte: az előre hozott választás azért is fontos, hogy vége szakadjon annak az álszent kormányzati politikának, amely a választópolgárokra hivatkozva, de beleegyezése nélkül újabb megszorításokkal súlyosbítja a válságot.

Arra a kérdésre, hogy mi a Fidesz javaslata a fuvarozók benzináremelkedésből adódóan megnövekedett terheinek mérséklésére, Navracsics Tibor azt mondta, hogy ezzel kapcsolatos terveiket a jövő héten hozzák nyilvánosságra, de részleteket nem árult el erről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

2008. június 13. 13:13
nevetséges! Egy évekóta összevissza hazudozó párt, élén mindent felülmúló welnökével, így nyilatkozik? eközben meg nagyokat hallgat,hogyan kelene megmagyaráznia a becsapott,leköpött szavazóinak a nagy etetéseket.Undorító, globál az egész Fidesz.
2008. június 13. 13:09
Szerintem meg egy évekóta önmagában vergődő tehetetlen Fidesz,amelyik végég hazudta globál mindenestűl az elmúlt éveket. Régi,de ma is igaz a mondás." az igazság,rövid úton jár" Viktor most tapasztalhatja,hogy sajátmagának kell szembenéznie a hazugságaival, amikkel szembeköpte a szavazóit. De ennek ellenére nincs önkritikája, vagy talán bőr a képén?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását