2023. június 9. - Félix

Közpénzből propagál a Fidesz?

A Fidesz felháborító módon, a város pénzén folytat propagandát a szolnoki nyugdíjasok körében - állította az MSZP városi elnöke pénteken arra hivatkozva, hogy a város polgármesterétől az elöljáró hivatalos fejléces papírján kaptak levelet az ottani idős e
2008. június 13. péntek 11:48 - Hírextra

"A tegnapi nap folyamán több nyugdíjas szervezettől érkezett jelzés, illetve kettőből személyesen is megkerestek bennünket, hogy kifejezzék nemtetszésüket az agitáció ilyen, közpénzt felhasználó módjáról" - tette hozzá Csák László.

A politikus leszögezte: az MSZP városi szervezete tiltakozik az ellen, hogy Szolnok polgármestere "saját és párttársai álmait tényként kezelve", a következő polgári kormány nevében tegyen ígéreteket.

A "Kedves Nyugdíjas Barátaim!" megszólítással kezdődő, Szalay Ferenc aláírásával végződő háromoldalas levélben többek között az olvasható, hogy a Gyurcsány-kormány szociális érzéketlensége miatt a 2008-as évben mennyi hátrány érte a nyugdíjasokat, és milyen nehézségeket kell emiatt elviselniük. A fideszes városvezető levelében leírja azt is, hogy a pártja hatalomra jutása esetén mit kíván tenni az idősekért. Így többek között vállalják: az egészségügyi és szociális ellátások rendszerét állami feladatként fogják megszervezni, ezzel is csökkentve nyugdíjasok kiszolgáltatottságát. A polgármester kéri, hogy e levelet a nyugdíjasok tekintsék egy párbeszéd kezdetének, amit a jövőben folytatni akarnak.

A sajtótájékoztatón elhangzottakra reagálva Szalay Ferenc az MTI-nek elmondta: tudatosan írta meg saját fejléces papírján a levelet, mert mint polgármesternek kötelessége Szolnok több mint 20 ezer nyugdíjasát tájékoztatni helyzetükről és kilátásaikról.
"Elég volt a szocialisták hazugságaiból, nem fogjuk engedni, hogy az MSZP propagandagépezete mindenféle trükkel ismét megvezesse őket" - fűzte hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását