2024. április 29. - Péter

Esélylatolgató: Hollandia - Franciaország

Hihetetlen! Az egy pályán lévő életveszélyes támadók aránya ezen a meccsen lesz a legmagasabb: Kuyt, van Nistelrooy, Sneijder, van der Vaart az egyik oldalon; Ribery, Malouda, Henry a másikon. Tömény gólszag várható minden másodpercben, úgyhogy szippantsu
2008. június 13. péntek 20:30 - Gedei Szilárd
A babonások gyűjtsék be az összes fokhagymát, kerítsenek legalább egy fekete macskát — ha nincs, akkor fessék be a szomszéd sima, cirmos macsekját —, vagy legalább szerezzenek egy nyúllábat, és imádkozzanak Fortunához, hogy péntek tizenhárom rossz szelleme ne az ő csapatukat sújtsa. Ha pedig minden rontást elűztünk a szimpatikus válogatott öltözőjéből, akkor koncentrálhatnak a meccsre, mint ahogy a játékosok is ezt teszik majd.

A holland hálóőr, van der Sar állítólag nem babonás, de azért komolyan veszi a meccset: a legjobb formában lévő kapusok egyike továbbra is meg szeretné őrizni az olaszok ellen még érintetlen hálóját. A másik oldalon Coupet is hasonlóra készül, és mindkét gárda védelme elősegítheti a kapusok tervének megvalósítását.

A három pont sorsa, és az is előfordulhat, hogy a továbbjutás is inkább a csatárok kezében lesz. A semleges szurkolók leginkább egy van Nistelrooy - Henry gólpárbajban bíznak, a szakemberek pedig Toulalan szerepét találgatják a francia csapat felállásában — ez csak azért lehet érdekes, mert a masszív gall középpálya megtestesíthetője lehet a fiatal játékos.

A narancsmezesek szurkolóinak pedig itt a jó hír: Arjen Robben felépült a sérüléséből és játszhat, egyelőre alighanem csereként. A nagyon egységes holland csapat így még erősebbé válhat, ráadásul az előző forduló örömfocija a hangulatot is emelte náluk, ezzel szemben a franciák görcsölhetnek a győzelemért, vagyis először a gólért — emlékezzünk csak a 2002-es távol-keleti világbajnokságra, ahol a gall csapat rúgott gól nélkül esett ki! —, de ez aligha fordulhat elő még egyszer, legalábbis a nemzeti kakas feltétlen hívei nem vennék jó néven.

De ez a hollandokat nem érdekli…

Nézzük, kik lesznek a meccs főszereplői! A Hírextra.hu az előző forduló alapján pontozta a várható kezdőcsapatokat:



Esélyek:    Hollandia: 38%         döntetlen: 30%         Franciaország: 32%

A Hírextra.hu tippje: 2-1

Kulcsemberek lehetnek: van der Vaart, van Nistelrooy, Robben, illetve Henry, Toulalan, Coupet.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását