2024. május 3. - Tímea, Irma

Eredményes a Bringsuli program

A kerékpározás alapjait 14 településen, 17 iskolában 7870 általános iskolás tanuló sajátíthatta el a BringaSuli Program keretében a 2007/2008-as tanév tavaszi felében - közölte Bodor Ádám, a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium (KHEM) kerék
2008. június 13. péntek 17:01 - Hírextra

A KHEM jogelődje, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium által létrehozott Kerékpáros Magyarország Program keretében szervezték meg az iskolai kerékpáros oktatást. A program elkészítésekor a magyar tapasztalatok mellet a nagy-britanniai BikeAbility programok és a svájci ProVelo módszertanát használták fel a szervezők.

Az oktatás két részből állt. Az elméleti tanórákon a fiatalok megismerték az alapvető közlekedési szabályokat. A kerékpározást segítő egyéb tudnivalókat, mint az irányjelzést, visszapillantást, fékezést, váltást és kanyarodást a gyakorlatban tanulhatták meg, képzett oktatók irányításával - mondta el Abelovszky Balázs, a BringaSuli programvezetője.

A biztonságos kerékpározásról kiadvány is megjelent, amelyet az iskolákon keresztül juttattak el a gyerekekhez. A 20 oldalas színes füzet letölthető az internetről is a www.bringasuli.hu honlapon.
A BringaSuli azzal a céllal indult el, hogy a fiatalok magabiztosan tudják kezelni kerékpárjukat, illetve képesek legyenek biztonsággal közlekedni a forgalomban. Emellett fontos szerepet kapott a kerékpár, mint közlekedési eszköz népszerűsítése és a gyermekek környezettudatosságának erősítése is.

Eisenkrammer Károly, a BringaSuli Programot megvalósító Vuelta Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: az iskolai oktatás mellett 13 településen kerékpározást népszerűsítő roadshow-t is tartottak, a gyerekek kerékpáros ügyességi pályán próbálhatták ki tudásukat.
A szervezők reményei szerint a 2008-2009-es tanévben is folytatódik a BringaSuli, amelyet szeretnének kiterjeszteni további iskolákra is. A programban való részvételre az iskolák pályázat útján jelentkezhetnek majd - hangzott el a pénteki sajtótájékoztatón.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását